Μοσχάρι
Συνταγές με βασικό υλικό το μοσχαρίσιο κρέας ψημένο στο μπάρμπεκιου. Απολαύστε λαχταριστά μοσχαρίσια κομμάτια κρέατος, μαριναρισμένα ή μη, με διάφορες σάλτσες και γαρνιτούρες.
Mini Tacos με Καπνισμένο Μοσχαρίσιο Κρέας!
02/12/2023Το πιο λαχταριστό ορεκτικό για να μοιραστείς με τους φίλους σου, κάθε εποχή του χρόνου! Πιττάκια γεμισμένα με σιγοψημένο, εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας ενισχυμένο με έντονο άρωμα καπνού και βουτηγμένα σε μια πεντανόστιμη, σπιτική σως μουστάρδας. Δοκίμασε τα και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά 2kg Μοσχαρίσιας […]
Τα Enchilassagna είναι τα Λαζάνια αλά Mexico και αποτελούν τον πιο επικό συνδυασμό μεξικάνικης και ιταλικής κουζίνας! Σε αυτή την συνταγή θα τα κάνουμε έξτρα τυρένια με τορτίγιες καλαμποκιού, τυρί cheddar, ΒBQ Chili Con Carne και γουακαμόλε! Ένα must try γεύμα, που θα σας μαγέψει! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά 1kg […]
Θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με την πιο θεαματική συνταγή για BBQ? Είσαι στο σωστό μέρος! ‘Ώρα να καπνίσεις ένα ολόκληρο μοσχαρίσιο κότσι (Osso Buco / Οσομπούκο) το σχήμα του οποίου θυμίζει το σφυρί του υπερήρωα της Marvel, Thor. Θα χρειαστείς αρκετή υπομονή αλλά θα στο ανταποδώσει με μοναδική γεύση και απίστευτα μαλακή υφή! […]
Μπριζόλα Τόμαχοκ (Tomahawk)
11/10/2023Σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να ψήνεις πάντα τέλεια την μπριζόλα Τόμαχοκ στην ψησταριά σου. Η Τόμαχοκ είναι κατά πολλούς η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή μοσχαρίσια κοπή μοσχαρίσιας γιατί έχει λαχταριστή, ζουμερή γεύση και ένα μακρύ κόκκαλο που θυμίζει τσεκούρι Tomahawk. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κλασσική μπριζόλα Rib–eye με μεγάλο κόκκαλο, τρυφερό κρέας […]
Η διάσημη πράσινη, Αργεντίνικη σάλτσα Τσιμιτσούρι, φτιάχνεται από μαϊντανό, σκόρδο, νιφάδες τσίλι, ξύδι και ελαιόλαδο και συνδυάζεται μοναδικά με κρεατικά! Αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό για μοσχαρίσιες κοπές όπως flat iron, flank & skirt steak. Ταιριάζει επίσης σε κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, γαρίδες και λαχανικά. Υλικά 2 φλιτζάνια Μαϊντανό Φρέσκο 5 σκελίδες Σκόρδου 2 κ.σ. Κρεμμύδι Κόκκινο […]
Κιλότο μαγειρεμένο στην γάστρα Το κιλότο είναι το κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος που βρίσκεται πάνω από το Στρογγυλό και την Ουρά, είναι μέτριας περιεκτικότητας σε λίπος και μικρής σε κολλαγόνο για αυτό θεωρείται ιδανικό για μαγειρευτά κατσαρόλας! Σε αυτή την συνταγή θα σιγομαρειρέψουμε μέσα στην ψησταριά μας το κιλότο! Πώς; Μα φυσικά μέσα σε μαντεμένια […]
Πώς θα ψήσετε το τέλειο Rib-eye;
23/08/2023Το Rib-eye είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα που δεν έχει κόκκαλα και παίρνεται μεταξύ του 7ου – 13ου σπονδύλου του μόσχου. Πρόκειται για την πιο γνωστή μοσχαρίσια κοπή ενώ αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά κομμάτια κρέατος, αφού διαθέτει έναν μεγάλο στρογγυλό μυ (μάτι μπριζόλας) με εξαιρετική κατανομή λίπους. Όπως κάθε κοπή έτσι και το Rib-eye […]
Η πικάνια (Picanha) αποτελεί μια από τις πιο διάσημες τεχνικές ψησίματος μοσχαρίσιου κρέατος. Πρόκειται για το καπάκι του κιλότου (sirloin cap), ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος, που εξωτερικά έχει μια στρώση λίπους η οποία χαράσσεται με ειδικό τρόπο και είναι υπεύθυνη για την νοστιμιά του. Στην αυθεντική βραζιλιάνικη συνταγή το καπάκι του κιλότου […]
Η τεχνική Αροζέ γίνεται στο τηγάνι και έχει πάρει την ονομασία της από το γαλλικό ρήμα arroser που σημαίνει αλείφω ρίχνω νερό. Στην τεχνική αυτή ρίχνουμε με ένα κουτάλι κάποια λιπαρή ύλη (συνήθως βούτυρο), πάνω από κρέας ή ψάρι. Στην συνταγή αυτή θα δούμε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάχνει πεντανόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες με την […]
Μην αφήσεις το όνομα αυτής της φανταστικής συνταγής να σε φρικάρει! Δεν πρόκειται για αυγά αρμαντίλλο αλλά για λαχταριστά πικάντικα ρολάκια μοσχαρίσιου κιμά γεμιστά με τυρί, που θα σε ξετρελάνουν! Πηγή: Stefanos Koukas Υλικά 500g Μοσχαρίσιο Κιμά (περασμένος δύο φορές) 5 Καυτερές πράσινες πιπεριές Jalapeño 250g Τυρί κρέμα Μίγμα Μπαχαρικών All Purpose BBQ Rub της […]