TIPS
Καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής όλοι οι φανατικοί ψήστες αναρωτιούνται “Τι να ψήσω το Πάσχα στην ψησταριά μου;”. Με αφορμή μια από τις πιο παραδοσιακές γιορτές ψησίματος στην Ελλάδα, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς και κλασσικές επιλογές; Τι να ψήσεις το Πάσχα Αρνί / Κατσίκι (Ολόκληρο / Μισό / Μπούτι) Παϊδάκια […]
Πώς θα ψήσετε το τέλειο Rib-eye;
23/08/2023Το Rib-eye είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα που δεν έχει κόκκαλα και παίρνεται μεταξύ του 7ου – 13ου σπονδύλου του μόσχου. Πρόκειται για την πιο γνωστή μοσχαρίσια κοπή ενώ αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά κομμάτια κρέατος, αφού διαθέτει έναν μεγάλο στρογγυλό μυ (μάτι μπριζόλας) με εξαιρετική κατανομή λίπους. Όπως κάθε κοπή έτσι και το Rib-eye […]
Οδηγίες για να μαγειρέψεις με την τεχνική Sous Vide Στην συνέχεια θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ καθώς και τα βήματα για να μαγειρέψετε με την τεχνική Sous Vide σπίτι σας. Απαραίτητα Εργαλεία Κατσαρόλα / Υδατόλουτρο Συσκευή σφραγίσματος τροφίμων σε κενό αέρος Σακούλες / Ρολά συντήρησης τροφίμων, σε κενό αέρος Συσκευή Μαγειρέματος Sous Vide Φλόγιστρο […]
Burger με σάλτσα από Ουίσκι Jack Daniel’s
02/08/2023Ψήνεσαι για μπέρκερ με σάλτσα από ουίσκι Jack Daniel’s®; Σου έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσεις λαχταριστά Burger, στην ψησταριά σου και να τα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου! Υλικά (για 5 – 6 μπέργκερ) 1 kg Μοσχαρίσιο Κιμά 4 Αυγά 2 Ξερά Κρεμμύδια (κόκκινα) Ξερό Ψωμί ή Φρυγανιά Βούτυρο Μαρούλι […]
Η σάλτσα Jack Daniel’s® Original BBQ Sauce, είναι ιδανική για να αλείψετε και να δώσετε μια έντονη γλυκιά, καπνιστή γεύση στα ψητά σας. Η παχύρρευστη σύστασή της, την κάνει να ξεχωρίζει, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαρινάδα, ως σάλτσα για να αλείψετε τα ψητά σας (παϊδάκια, μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου, λαχανικά κτλ) αλλά και ως έτοιμη σάλτσα […]
Πώς φροντίζω τις ξύλινες επιφάνειες κοπής;
19/05/2023Χρειάζονται συντήρηση οι ξύλινες επιφάνειες κοπής; Ναι, κι όμως χρειάζονται! Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, έτσι και οι ξύλινες επιφάνειες κοπής χρειάζονται ειδική φροντίδα. Αναλόγως με την φροντίδα που θα τους δείξετε, θα καθορίσετε την διάρκεια ζωής τους δηλαδή, αν θα την αντικαθιστάτε κάθε 1 – 2 χρόνια ή αν θα σας κρατήσει μια ολόκληρη ζωή. […]
Πώς να ακονίσω τα μαχαίρια μου;
19/05/2023Όλα τα μαχαίρια, όσο καλής ποιότητας και αν είναι, κάποια στιγμή στομώνουν και χρειάζονται ακόνισμα! Ένα στομωμένο μαχαίρι πέραν του ότι δεν κόβει σωστά τα τρόφιμα και τα θρυμματίζει είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνο στην χρήση, καθώς απαιτεί περισσότερη πίεση, δεν έχει σωστή πρόσφυση και είναι πιθανό να γλιστρήσει και να προκαλέσει τραυματισμούς. Το ακόνισμα των […]
Πώς καθαρίζουμε τα Εμαγιέ Μαντεμένια Σκεύη;
06/05/2023Διαθέτεις μαντεμένια γάστρα με πορσελάνινη επίστρωση και δεν ξέρεις πως να την καθαρίσεις; Η λύση είναι το Κιτ Φροντίδας & Καθαρισμού, για Εμαγιέ Μαντεμένια Σκεύη της Lodge®! Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τις οδηγίες για το πως να καθαρίσεις και να συντηρήσεις σωστά, την σου εμαγιέ γάστρα σου. Οδηγίες Χρήσεις Μετά από κάθε γεύμα, αφήνουμε το […]
Καλτσόνε στο μπάρμπεκιου
24/03/2023Θες να φτιάξεις καλτσόνε στο μπάρμπεκιου και δεν ξέρεις πως; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πιο εύκολη συνταγή για “σκεπαστή πίτσα” και να εντυπωσιάσεις συγγενείς και φίλους! Υλικά Για την Ζύμη 300g Αλεύρι Γ.Ο.Χ. 180g Νερό (Χλιαρό) 10g Φρέσκια Μαγιά 5g Αλάτι 30g Ελαιόλαδο Για το Γέμισμα 100g Σάλτσα τομάτας 100g Τυρί […]
Σουβλάκι με Γύρο Κοτόπουλου στο Μπάρμπεκιου
23/03/2023Το κατεξοχήν εθνικό μας φαγητό, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το σουβλάκι / σάντουιτς με γύρο! Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε στην ψησταριά σας, νόστιμο και ζουμερό γύρο κοτόπουλου για να γεμίσετε τα σουβλάκια σας! Υλικά 6 μερίδες 12 Μπουτάκια Κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) 200g Γιαούρτι (Πλήρες ή 2%) Χυμός από 1 Λεμόνι 2 […]