Ψήσιμο
Το κάπνισμα με αρωματικά ξύλα και πέλλετ είναι εξαιρετικός τρόπος για να προσδώσετε το αξεπέραστο άρωμα καπνού στα ψητά σας! Διαφορετικά είδη ξύλου δίνουν διαφορετικές γεύσεις και συνδυάζονται καλύτερα με συγκεκριμένα φαγητά. Παρακάτω θα βρείτε τον αναλυτικό οδηγό για το τι γεύση δίνει κάθε ξύλο και με τι φαγητά ταιριάζει περισσότερο. Αυτός ο οδηγός μπορεί […]
Τα αφράτα και ακαταμάχητα ρολάκια κανέλας γνωστά και ως cinnamon rolls είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά πρωινά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Με ζύμη που φουσκώνει υπέροχα και γέμιση από κανέλα και καστανή ζάχαρη, αυτά τα ρολάκια ψήνονται εύκολα είτε στη ψησταριά είτε στο φούρνο. Η προσθήκη γιαουρτιού στη ζύμη τα […]
Χοιρινά Spare Ribs με Ροδάκινα στην Σούβλα!
03/10/2024Το BBQ πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Μοναδική συνταγή για σουβλιστά παϊδάκια (Spare Ribs) στην σούβλα ολόκληρα σιγοψήμενα ροδάκινα & πιπεριές Chipotle! Αν αναζητάς τον απόλυτο οδηγό για να μαγειρέψεις χοιρινά παϊδάκια στην ψησταριά, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Με τον χοιρινό σιδηρόδρομο (κορτεζίνα) να ψήνεται αργά σε ηλεκτρική σούβλα, συνδυασμένο με γεύση […]
Croque Monsieur στο μπάρμπεκιου
06/06/2024Καλό το απλό τοστ αλλά σαν τον Croque Monsieur δεν είναι! Αν το φτιάξεις δε στην ψησταριά σου θα γίνει ακόμη νοστιμότερο αφού θα έχει έξτρα καπνιστό άρωμα και γεύση. Το Croque Monsieur είναι ιδανικό για πρωινό, brunch αλλά και σαν ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό. Εδώ σου έχουμε μια πιο “ελαφριά” εκδοχή χωρίς μπεσαμέλ που […]
Αφράτο Ζυμάρι για Πίτσα
15/05/2024Θες να φτιάχνεις πάντα πίτσες με αφράτο ζυμάρι στην ψησταριά σου; Τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις την συνταγή μας! Τα υλικά βγάζουν 3 κανονικές πίτσες. Υλικά 1L Νερό Χλιαρό Μαγιά Νωπή, 2 κυβάκια 2 κ.σ. Ζάχαρη, γεμάτες 3 κ.σ. Ελαιόλαδο, γεμάτες 1 κ.σ. Αλάτι, γεμάτη Αλεύρι γ.ο.χ., περίπου 1 kg Απαραίτητα Εργαλεία Μεμβράνη τροφίμων Οδηγίες […]
Αλμυρά Pancakes, σε ψησταριά υγραερίου
04/05/2024Η καλή ημέρα για τους λάτρεις του ψησίματος, φαίνεται από το πρωι..νό! Και τι καλύτερο από αλμυρά pancakes με τυρί, γαλοπούλα και αυγό, ψημένα στο μπάρμπεκιου! Και γιατί να τα ψήσουμε στην ψησταριά; Αφενός γιατί όχι; Αφετέρου για να έχουν έξτρα καπνιστό άρωμα και γεύση! Υλικά 560g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. Baking […]
Πως να κάνεις brisket σε ψησταριά υγραερίου;
10/04/2024Αν έχεις δοκιμάσει Brisket σίγουρα το έχεις αγαπήσει. Ένα ζουμερό και λαχταριστό μοσχαρίσιο κομμάτι (στήθος) πλούσιο σε ενδομυϊκό λίπος που ψήνεται και καπνίζεται αργά σε χαμηλή θερμοκρασία (low n slow – για περίπου 1.5 ώρα το κιλό), ώστε να αποκτήσει αξεπέραστη καπνιστή γεύση, να μαυρίσει εξωτερικά (bark) και εσωτερικά να αποκτήσει ροζ χρώμα. Αν και […]
Καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής όλοι οι φανατικοί ψήστες αναρωτιούνται “Τι να ψήσω το Πάσχα στην ψησταριά μου;”. Με αφορμή μια από τις πιο παραδοσιακές γιορτές ψησίματος στην Ελλάδα, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς και κλασσικές επιλογές; Τι να ψήσεις το Πάσχα Αρνί / Κατσίκι (Ολόκληρο / Μισό / Μπούτι) Παϊδάκια […]
Μπάρμπεκιου πίτσα έχεις δοκιμάσεις και έχεις ξετρελαθεί! Αλλά γιατί δεν την έχεις φτιάξει; Σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μπάρμπεκιου πίτσα σπίτι σου στην ψησταριά ή στον κήπο σου, με λεπτό και τραγανό ζυμάρι! Υλικά Για την Ζύμη 1¾ φλιτζάνι, Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. Baking powder […]
Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων είναι η πίτσα! Και όχι άδικα, αφού είναι πεντανόστιμη και φτιάχνεται πανεύκολα! Φτιάξ’ την με ότι υλικά προτιμάς ψήνοντας την πάνω σε κεραμική πέτρα είτε μέσα στο ηλεκτρικό φούρνο είτε για πιο καπνιστό αποτέλεσμα μέσα στην ψησταριά σου! Είναι ιδανική επιλογή για brunch, πάρτι, αλλά και για μαζώξεις με […]