Σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να ψήνεις πάντα τέλεια την μπριζόλα Τόμαχοκ στην ψησταριά σου. Η Τόμαχοκ είναι κατά πολλούς η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή μοσχαρίσια κοπή μοσχαρίσιας γιατί έχει λαχταριστή, ζουμερή γεύση και ένα μακρύ κόκκαλο που θυμίζει τσεκούρι Tomahawk. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κλασσική μπριζόλα Rib–eye με μεγάλο κόκκαλο, τρυφερό κρέας […]

Διάβασε περισσότερα..

Κανένα πότο δεν ταιριάζει καλύτερα με το ψηστήρι όπως αυτό που βγαίνει από το BBQ! Η Bloody Bonnie είναι η ξαδέρφη της Bloody Mary από την Σκωτία, με ουίσκι αντί για βότκα και σπιτικό μιξ τοματοχυμού καπνισμένο με φυσικό ξύλο αγριοκαρυδιάς. Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά (για 10 ποτά) 400ml Scotch […]

Διάβασε περισσότερα..

Σούπα στο μπάρμπεκιου; Γιατί όχι; Αν χρησιμοποιείς την ψησταριά μόνο για να ψήνεις τα φαγητά πάνω στην σχάρα, δεν ξέρεις τι χάνεις! Με αυτή την συνταγή, θα φτιάξεις μια πεντανόστιμη, γλυκιά, κρεμώδης και πολύ θρεπτική κολοκυθόσουπα, ιδανικό γεύμα για όλα τα φθινοπωρινά κυριακάτικα τραπέζια! Υλικά 1 Ολόκληρη Κίτρινη Κολοκύθα (4 – 5 kg) 1 Κρεμμύδι […]

Διάβασε περισσότερα..

Το Rib-eye είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα που δεν έχει κόκκαλα και παίρνεται μεταξύ του 7ου – 13ου  σπονδύλου του μόσχου. Πρόκειται για την πιο γνωστή μοσχαρίσια κοπή ενώ αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά κομμάτια κρέατος, αφού διαθέτει έναν μεγάλο στρογγυλό μυ (μάτι μπριζόλας) με εξαιρετική κατανομή λίπους. Όπως κάθε κοπή έτσι και το Rib-eye […]

Διάβασε περισσότερα..

Η πικάνια (Picanha) αποτελεί μια από τις πιο διάσημες τεχνικές ψησίματος μοσχαρίσιου κρέατος. Πρόκειται για το καπάκι του κιλότου (sirloin cap), ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος, που εξωτερικά έχει μια στρώση λίπους η οποία χαράσσεται με ειδικό τρόπο και είναι υπεύθυνη για την νοστιμιά του. Στην αυθεντική βραζιλιάνικη συνταγή το καπάκι του κιλότου […]

Διάβασε περισσότερα..

Η τεχνική Αροζέ γίνεται στο τηγάνι και έχει πάρει την ονομασία της από το γαλλικό ρήμα arroser που σημαίνει αλείφω ρίχνω νερό. Στην τεχνική αυτή ρίχνουμε με ένα κουτάλι κάποια λιπαρή ύλη (συνήθως βούτυρο), πάνω από κρέας ή ψάρι. Στην συνταγή αυτή θα δούμε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάχνει πεντανόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες με την […]

Διάβασε περισσότερα..

Οδηγίες για να μαγειρέψεις με την τεχνική Sous Vide Στην συνέχεια θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ καθώς και τα βήματα για να μαγειρέψετε με την τεχνική Sous Vide σπίτι σας. Απαραίτητα Εργαλεία Κατσαρόλα / Υδατόλουτρο Συσκευή σφραγίσματος τροφίμων σε κενό αέρος Σακούλες / Ρολά συντήρησης τροφίμων, σε κενό αέρος Συσκευή Μαγειρέματος Sous Vide Φλόγιστρο […]

Διάβασε περισσότερα..

Ψήνεσαι για μπέρκερ με σάλτσα από ουίσκι Jack Daniel’s®; Σου έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσεις λαχταριστά Burger, στην ψησταριά σου και να τα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου! Υλικά (για 5 – 6 μπέργκερ) 1 kg Μοσχαρίσιο Κιμά 4 Αυγά 2 Ξερά Κρεμμύδια (κόκκινα) Ξερό Ψωμί ή Φρυγανιά Βούτυρο Μαρούλι […]

Διάβασε περισσότερα..

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, τι καλύτερο από ψητό καλαμάρι στην ψησταριά του σπιτιού μας. Μια μπουκιά και είναι ικανό να μας ταξιδέψει σε κάποιο νησί, παρέα με δροσερό ουζάκι. Ανυπομονώντας για το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε την πιο εύκολη συνταγή για ψητό καλαμάρι με σάλτσα τσίλι. Υλικά 1kg Καλαμάρια (καθαρισμένα) 1 κ.σ. Ελαιόλαδο 1 Λάιμ (κομμένο […]

Διάβασε περισσότερα..

Το πιο διαχρονικό σπιτικό γλυκό, είναι το κέικ! Λίγα υλικά, εύκολο στην παρασκευή και νόστιμο! Για άψογο ψήσιμο κάθε φορά, ψήστε τα κέικ σας σε μαντεμένια σκεύη! Εδώ θα δούμε μια συνταγή για πεντανόστιμο, ζουμερό και με τραγανή κρούστα Κέικ Βανίλιας με γλάσο Καραμέλας: ιδανικό πρωινό, επιδόρπιο αλλά και για συνοδευτικό στον απογευματινό καφέ. Υλικά […]

Διάβασε περισσότερα..