Σούπα στο μπάρμπεκιου; Γιατί όχι; Αν χρησιμοποιείς την ψησταριά μόνο για να ψήνεις τα φαγητά πάνω στην σχάρα, δεν ξέρεις τι χάνεις! Με αυτή την συνταγή, θα φτιάξεις μια πεντανόστιμη, γλυκιά, κρεμώδης και πολύ θρεπτική κολοκυθόσουπα, ιδανικό γεύμα για όλα τα φθινοπωρινά κυριακάτικα τραπέζια!

Υλικά

  • 1 Ολόκληρη Κίτρινη Κολοκύθα (4 – 5 kg)
  • 1 Κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 4 Σκελίδες Σκόρδο (ξεφλουδισμένες)
  • Ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. Κύμινο
  • ½ κ.γ. Κόλιανδρο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  • 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών / Κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. Μαργαρίνη / Βούτυρο
  • 4 φέτες Ψωμί
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μαϊντανός
  • 8 φέτες Μπέικον (προαιρετικά)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

Οδηγίες

  1. Με το μαχαίρι κόβουμε ένα κύκλο στο πάνω μέρος της κολοκύθας και τον αφαιρούμε, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους της κολοκύθας από το εσωτερικό της.
  2. Τοποθετούμε μέσα στην κολοκύθα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την γλυκιά πάπρικα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  3. Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου για έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά στους 180 – 200ο C.
  4. Τοποθετούμε την κολοκύθα πάνω στην σχάρα ψησίματος (πάνω από τους σβηστούς καυστήρες) και την ψήνουμε με έμμεσο τρόπο για 2 ώρες ή μέχρις ότου να μαλακώσει αρκετά ώστε μπορεί να τρυπηθεί από το μαχαίρι.
  5. Αφαιρούμε την κολοκύθα από την ψησταριά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλη την σάρκα της κολοκύθας και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  7. Τοποθετούμε την μαντεμένια γάστρα μέσα στην ψησταριά και προθερμαίνουμε, για έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά στους 180οC.
  8. Προσθέτουμε την μαργαρίνη μέσα στην μαντεμένια γάστρα και περιμένουμε να λιώσει, προσθέτουμε τον πολτό της κολοκύθας και τον ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Δοκιμάζουμε σε γεύση, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
  9. Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος ψήνουμε τις φέτες μπέικον και φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού πάνω από τους αναμμένους καυστήρες. Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα πριν το ψήσιμο αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με λίγη μαργαρίνη.
  10. Αφαιρούμε την μαντεμένια γάστρα, το μπέικον και το ψωμί από την ψησταριά.
  11. Κόβουμε το ψωμί και το μπέικον σε κυβάκια.
  12. Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα σε μπολ και γαρνίρουμε με τα κρουτόν, το μπέικον και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στην κατηγορία: Λαχανικά Συνταγές Ψήσιμο