Θες να μοσχομυρίσει Ελλάδα το τραπέζι? Αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Μια εντυπωσιακή διαφορετική BBQ εκδοχή στο αγαπημένο πιάτο με τις σαρδέλες σάντουιτς… ή αλλιώς παντρεμένες που κανονικά γίνεται στον φούρνο. Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 2kg Σαρδέλες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες 200g Τοματίνια 1 κ.σ. Κάπαρη Μαϊντανός, 1 ματσάκι 1 Κρεμμύδι ξερό 2 κ.σ. Μουστάρδα […]

Διάβασε περισσότερα..

Όχι, κανένας σκορπιός δεν τραυματίστηκε για την δημιουργία αυτής της συνταγής, μερικές γαρίδες, ίσως! Γαρίδες με τυρί και μοσχαρίσιο κιμά σε σκαφάκι από καυτερή πιπεριά! Πανεύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις στην ψησταριά σου! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 12 Γαρίδες Jumbo 6 Πιπεριές Jalapeño ή πολύχρωμες γλυκές (αν δεν το θέλουμε πολύ καυτερό) […]

Διάβασε περισσότερα..

Το Ελληνικό Μεράκι συναντά την Κορεάτικη Κουλτούρα! Το πικάντικο μεζεδάκι της Άπω Ανατολής  που πάει και με ούζο και το ψήνεις ακόμη και σε φορητή ψησταριά στην αγαπημένη σου παραλία! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 1 Ολόκληρο Χταπόδι (2kg περίπου) 1 Συσκευασία Πάστα Καυτερής Πιπεριάς Gochujang 300mL Σάλτσα Σόγιας ή Σάλτσα Ponzu 2 κ.σ. Μέλι Θυμαρίσιο […]

Διάβασε περισσότερα..

Καλοκαίρι και ψάρι πάνε παρέα! Και τι καλύτερο από ταλιάτα τόνου ψημένη σε ψησταριά; Εδώ σου έχουμε μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξεις στην άνεση του σπιτιού σου ένα λαχταριστό φιλέτο τόνου, ψημένο τόσο – όσο ώστε να είναι τραγανό απ’ έξω, αλλά να παραμένει ζουμερό μέσα. Ένα δροσερό πιάτο που θα σου κλέψει την […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα νηστήσιμα ψηστήρια περνάνε σε επόμενο επίπεδο με την πιο λαχταριστή συνταγή για χταπόδι! Πρώτα μαλακώνουμε το χταπόδι βράζοντας το στα ζουμιά του μαζί με μυρωδικά & λευκό κρασί και μετά θα το ψήσουμε σε δυνατή φωτιά! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 2kg Χταπόδι Φρέσκο 100mL Κρασί Μοσχάτο Θυμάρι Φρέσκο, 1 Ματσάκι Πιπέρι σε Ηλεκτρικό Μύλο […]

Διάβασε περισσότερα..

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου, θες να τιμήσεις τα έθιμα αλλά δεν θες να φας πάλι τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά; Σου έχουμε τότε πεντανόστιμη συνταγή για ψητό μπακαλιάρο στο μπάρμπεκιου με ένα δροσερό αρωματικό βούτυρο με εστραγκόν, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο! Υλικά 4 φιλέτα Μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα) 4 κ.σ. Αλατισμένο Βούτυρο 1 ½ κ.σ. Εστραγκόν, ψιλικομμένο […]

Διάβασε περισσότερα..

Μιας και δεν λέει να χειμωνιάσει, ας δοκιμάσουμε μια νότα δροσιάς που θυμίζει άνοιξη / καλοκαίρι. Τραγανό & ζουμερό μοσχαρίσιο rib eye & ολόφρεσκιες γαρίδες παντρεύονται με τη ψητή μελιτζάνα πάνω σε σκορδόψωμο με τρούφα και παρμεζάνα! Μια μεσογειακή μπρουσκέτα που πρέπει να δοκιμάσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 700g Μοσχαρίσιο Ribeye / Ribsteak 5 […]

Διάβασε περισσότερα..

Η διάσημη πράσινη, Αργεντίνικη σάλτσα Τσιμιτσούρι, φτιάχνεται από μαϊντανό, σκόρδο, νιφάδες τσίλι, ξύδι και ελαιόλαδο και συνδυάζεται μοναδικά με κρεατικά! Αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό για μοσχαρίσιες κοπές όπως flat iron, flank & skirt steak. Ταιριάζει επίσης σε κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, γαρίδες και λαχανικά. Υλικά 2 φλιτζάνια Μαϊντανό Φρέσκο 5 σκελίδες Σκόρδου 2 κ.σ. Κρεμμύδι Κόκκινο […]

Διάβασε περισσότερα..

Το τρίπτυχο του ελληνικού καλοκαιριού είναι γαρίδες, καλαμάρια και καλαμπόκι. Αυτή η πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή τα συνδυάζει και τα 3 με μια δροσερή και ελαφρώς πικάντικη Πορτογαλλική μαρινάδα! Υλικά 24 Γαρίδες (ξεφλουδισμένες) 300g Καλαμάρια (κομμένα σε ροδέλες των 3cm) 400g Ξιφία (κομμένο σε κύβους των 3cm) 4 Καλαμπόκια 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 2 μεγάλες […]

Διάβασε περισσότερα..

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, τι καλύτερο από ψητό καλαμάρι στην ψησταριά του σπιτιού μας. Μια μπουκιά και είναι ικανό να μας ταξιδέψει σε κάποιο νησί, παρέα με δροσερό ουζάκι. Ανυπομονώντας για το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε την πιο εύκολη συνταγή για ψητό καλαμάρι με σάλτσα τσίλι. Υλικά 1kg Καλαμάρια (καθαρισμένα) 1 κ.σ. Ελαιόλαδο 1 Λάιμ (κομμένο […]

Διάβασε περισσότερα..