Η διάσημη πράσινη, Αργεντίνικη σάλτσα Τσιμιτσούρι, φτιάχνεται από μαϊντανό, σκόρδο, νιφάδες τσίλι, ξύδι και ελαιόλαδο και συνδυάζεται μοναδικά με κρεατικά! Αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό για μοσχαρίσιες κοπές όπως flat iron, flank & skirt steak. Ταιριάζει επίσης σε κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, γαρίδες και λαχανικά.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια Μαϊντανό Φρέσκο
  • 5 σκελίδες Σκόρδου
  • 2 κ.σ. Κρεμμύδι Κόκκινο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. Ξίδι (κρασιού)
  • 2 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • 1 κ.σ. Ρίγανη Φρέσκια (ψιλοκομμένη)
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • ½ κ.γ. Πιπέρι
  • ½ κ.γ. Νιφάδες από Κόκκινη Πιπεριά Τσίλι
  • ½ – ¾ φλιτζάνι Ελαιόλαδο

Απαραίτητα Εργαλεία

Οδηγίες

Με μαχαίρι

  1. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την ρίγανη και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύδι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά – σιγά ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή (σαν πάστα – όχι πολύ υγρό).

Με μπλέντερ

Ιδανικά για πιο αρωματική και με έντονη σε γεύση σάλτσα προτείνουμε να ψιλοκόψετε όλα τα υλικά με ένα μαχαίρι. Για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπλέντερ.

  1. Τοποθετούμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τις νιφάδες τσίλι μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι ότου σχηματιστούν χοντρά κομματάκια.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το ξίδι, τον χυμό λεμονιού, το μισό ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το μίγμα μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα με μικρά κομματάκια (προσοχή: μην κάνετε πουρέ).
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σιγά – σιγά ανακατεύοντας παράλληλα. Εάν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε ξανά ελαιόλαδο (σιγά – σιγά) μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Συντήρηση

Τοποθετούμε την σάλτσα Τσιμιτσούρι σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Όταν βγάλουμε το βάζο από το ψυγείο, ενδέχεται να η σάλτσα να είναι πολύ σφιχτή, οπότε την αφήνουμε για μερικά λεπτά σε σκιερό μέρος, μέχρις ότου πιάσει θερμοκρασία δωματίου.