Μεσογειακό Surf n’ Turf (Μπρουσκέτα Σκορδόψωμου με Τρούφα & Παρμεζάνα)
Μιας και δεν λέει να χειμωνιάσει, ας δοκιμάσουμε μια νότα δροσιάς που θυμίζει άνοιξη / καλοκαίρι. Τραγανό & ζουμερό μοσχαρίσιο rib eye & ολόφρεσκιες γαρίδες παντρεύονται με τη ψητή μελιτζάνα πάνω σε σκορδόψωμο με τρούφα και παρμεζάνα! Μια μεσογειακή μπρουσκέτα που πρέπει να δοκιμάσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 700g Μοσχαρίσιο Ribeye / Ribsteak
- 5 Φρέσκιες Γαρίδες
- 1 Ιταλική Μπαγκέτα
- 1 Μελιτζάνα Τσακώνικη
- 100g Φύλλα Ρόκας
- 50ml Λάδι Τρούφας
- 100g Παρμεζάνα (τριμμένη)
- 20g Σκόρδο σε σκόνη
- 20g Κρεμμύδι σε σκόνη (ή flakes)
- Μπαχαρικά Paradise City της Rock n’ Rubs
- Χοντρό Καπνιστό Αλάτι Μεσολογγίου της Salt Odyssey
- Μαύρο Πιπέρι σε Ηλεκτρικό Μύλο
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο & Έμμεσο ψήσιμο σε κάθε τύπου ψησταριά
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες: Με ένα αιχμηρό μαχαίρι χαράσσουμε την ράχη της γαρίδας, με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε το έντερο και αφαιρούμε το κέλυφος (προαιρετικά κρατάμε κεφάλι και ουρά).
- Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε την μπαγκέτα σε παχιές φέτες.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φέτες με λάδι τρούφας, τις πασπαλίζουμε με την σκόνη κρεμμυδιού, σκόρδου και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.
- Αλατοπιπερώνουμε το steak και καρφώνουμε το θερμόμετρο Meater στο παχύτερο σημείο του.
- Ρυθμίζουμε το θερμόμετρο για να πετύχουμε το ψήσιμο της αρεσκείας μας (rare, medium κτλ).
- Προετοιμάζουμε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 150ο
- Τοποθετούμε το steak πάνω από τον σβηστό καυστήρα, τις γαρίδες μεταξύ σβηστού και αναμμένου καυστήρα, τις μελιτζάνες πάνω από τον αναμμένο καυστήρα & τα σκορδόψωμα στο ράφι συντήρησης (warming rack) για να φρυγανιστούν και να λιώσει το τυρί. Όλα τα είδη δεν απαιτούν τον ίδιο χρόνο ψησίματος, οπότε προσέχουμε πότε θα βγάλουμε κάθε ψητό.
- Ψήνουμε τις γαρίδες για περίπου 4 λεπτά και τις απομακρύνουμε από την ψησταριά.
- Μόλις μας ειδοποιήσει το θερμόμετρο ότι το κρέας είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε πάνω από τον αναμμένο καυστήρα και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και το κόβουμε (κάθετα στις ίνες του) σε λεπτές λωρίδες
- Σερβίρουμε σε μερίδες: σε ένα σκόρδόψωμο τοποθετούμε με μια φέτα μελιτζάνας διπλωμένη, λίγα φύλλα ρόκας, δύο λωρίδες κρέας και μια γαρίδα από πάνω!
Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά