Μιας και δεν λέει να χειμωνιάσει, ας δοκιμάσουμε μια νότα δροσιάς που θυμίζει άνοιξη / καλοκαίρι. Τραγανό & ζουμερό μοσχαρίσιο rib eye & ολόφρεσκιες γαρίδες παντρεύονται με τη ψητή μελιτζάνα πάνω σε σκορδόψωμο με τρούφα και παρμεζάνα! Μια μεσογειακή μπρουσκέτα που πρέπει να δοκιμάσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο & Έμμεσο ψήσιμο σε κάθε τύπου ψησταριά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες: Με ένα αιχμηρό μαχαίρι χαράσσουμε την ράχη της γαρίδας, με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε το έντερο και αφαιρούμε το κέλυφος (προαιρετικά κρατάμε κεφάλι και ουρά).
  2. Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε την μπαγκέτα σε παχιές φέτες.
  3. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φέτες με λάδι τρούφας, τις πασπαλίζουμε με την σκόνη κρεμμυδιού, σκόρδου και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
  4. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.
  5. Αλατοπιπερώνουμε το steak και καρφώνουμε το θερμόμετρο Meater στο παχύτερο σημείο του.
  6. Ρυθμίζουμε το θερμόμετρο για να πετύχουμε το ψήσιμο της αρεσκείας μας (rare, medium κτλ).
  7. Προετοιμάζουμε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 150ο
  8. Τοποθετούμε το steak πάνω από τον σβηστό καυστήρα, τις γαρίδες μεταξύ σβηστού και αναμμένου καυστήρα, τις μελιτζάνες πάνω από τον αναμμένο καυστήρα & τα σκορδόψωμα στο ράφι συντήρησης (warming rack) για να φρυγανιστούν και να λιώσει το τυρί. Όλα τα είδη δεν απαιτούν τον ίδιο χρόνο ψησίματος, οπότε προσέχουμε πότε θα βγάλουμε κάθε ψητό.
  9. Ψήνουμε τις γαρίδες για περίπου 4 λεπτά και τις απομακρύνουμε από την ψησταριά.
  10. Μόλις μας ειδοποιήσει το θερμόμετρο ότι το κρέας είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε πάνω από τον αναμμένο καυστήρα και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.
  11. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και το κόβουμε (κάθετα στις ίνες του) σε λεπτές λωρίδες
  12. Σερβίρουμε σε μερίδες: σε ένα σκόρδόψωμο τοποθετούμε με μια φέτα μελιτζάνας διπλωμένη, λίγα φύλλα ρόκας, δύο λωρίδες κρέας και μια γαρίδα από πάνω!