«Μεθυσμένο» Χταπόδι Μπρεζέ & Ψητό!
Τα νηστήσιμα ψηστήρια περνάνε σε επόμενο επίπεδο με την πιο λαχταριστή συνταγή για χταπόδι! Πρώτα μαλακώνουμε το χταπόδι βράζοντας το στα ζουμιά του μαζί με μυρωδικά & λευκό κρασί και μετά θα το ψήσουμε σε δυνατή φωτιά!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 2kg Χταπόδι Φρέσκο
- 100mL Κρασί Μοσχάτο
- Θυμάρι Φρέσκο, 1 Ματσάκι
- Πιπέρι σε Ηλεκτρικό Μύλο
- Θαλασσινό Αλάτι Βράχων
Απαραίτητα Εργαλεία
- Χαρτί Κρεοπωλείου
- Αλουμινόχαρτο
- Τσιμπίδα – Σπάτουλα
- Αιχμηρό Μαχαίρι
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο Ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου ή Υγραερίου
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το φρέσκο χταπόδι, αφαιρώντας το «δόντι» και το εσωτερικό της κουκούλας.
- Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και από πάνω του τοποθετούμε ένα φύλλο χαρτιού κρεοπωλείου.
- Βάζουμε πάνω το χταπόδι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και περιχύνουμε με το κρασί.
- Τυλίγουμε προσεχτικά το χταπόδι μέσα στο χαρτί κρεοπωλείου δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο να μην χυθεί το κρασί έξω.
- Τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο για να «σφραγίσει» καλά και να μαγειρευτεί χωρίς να στάζει.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 180 – 200ο C και ψήνουμε έμμεσα για 45 λεπτά αφήνοντας το να βράσει στο κρασί και το ζουμί του.
- Βγάζουμε το χταπόδι από το περιτύλιγμα και το βάζουμε πάνω στη σχάρα και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 – 15 λεπτά.
- Τον ζωμό που δημιουργήθηκε από το “βράσιμο” του χταποδιού, τον κρατάμε για το σερβίρισμα. Μπορούμε να τον σφίξουμε προσθέτοντας λίγο corn flour.
- Σερβίρουμε με άλλες θαλασσινές λιχουδιές, ταραμοσαλάτα και ουζάκι!
Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά