Τα νηστήσιμα ψηστήρια περνάνε σε επόμενο επίπεδο με την πιο λαχταριστή συνταγή για χταπόδι! Πρώτα μαλακώνουμε το χταπόδι βράζοντας το στα ζουμιά του μαζί με μυρωδικά & λευκό κρασί και μετά θα το ψήσουμε σε δυνατή φωτιά!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο Ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου ή Υγραερίου

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το φρέσκο χταπόδι, αφαιρώντας το «δόντι» και το εσωτερικό της κουκούλας.
  1. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και από πάνω του τοποθετούμε ένα φύλλο χαρτιού κρεοπωλείου.
  2. Βάζουμε πάνω το χταπόδι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και περιχύνουμε με το κρασί.
  3. Τυλίγουμε προσεχτικά το χταπόδι μέσα στο χαρτί κρεοπωλείου δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο να μην χυθεί το κρασί έξω.
  4. Τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο για να «σφραγίσει» καλά και να μαγειρευτεί χωρίς να στάζει.
  5. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 180 – 200ο C και ψήνουμε έμμεσα για 45 λεπτά αφήνοντας το να βράσει στο κρασί και το ζουμί του.
  6. Βγάζουμε το χταπόδι από το περιτύλιγμα και το βάζουμε πάνω στη σχάρα και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 – 15 λεπτά.
  7. Τον ζωμό που δημιουργήθηκε από το “βράσιμο” του χταποδιού, τον κρατάμε για το σερβίρισμα. Μπορούμε να τον σφίξουμε προσθέτοντας λίγο corn flour.
  8. Σερβίρουμε με άλλες θαλασσινές λιχουδιές, ταραμοσαλάτα και ουζάκι!

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά