Υλικά

  • 16 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Σάλτσα Teriyaki

Οδηγίες

1. Περάστε κατακόρυφα, κάθε γαρίδα, σε ένα μεταλλικό σουβλάκι.
2. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε νερό, τα 2 κομμάτια του λεμονιού, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν, το μείγμα βράσει, προσθέστε τα σουβλάκια με τις γαρίδες. Κλείστε το καπάκι και αφήστε τις γαρίδες να βράσουν για 5-6 λεπτά.
3. Αφαιρέστε τις γαρίδες και αφήστε τις να στεγνώσουν. Μόλις κρυώσουν, μαρινάρετε τις, με τη σάλτσα teriyaki για περίπου 30 λεπτά.
4. Για το σερβίρισμα: Καραμελώστε τις γαρίδες, χρησιμοποιώντας το φλόγιστρο για searing και πασπαλίστε τις, με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά