Μπάρμπεκιου πίτσα έχεις δοκιμάσεις και έχεις ξετρελαθεί! Αλλά γιατί δεν την έχεις φτιάξει; Σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μπάρμπεκιου πίτσα σπίτι σου στην ψησταριά ή στον κήπο σου, με λεπτό και τραγανό ζυμάρι!

Υλικά

Για την Ζύμη

  • 1¾ φλιτζάνι, Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Baking powder
  • ¾ κ.γ. Αλάτι
  • ½ φλιτζάνι Νερό
  • Λίγο Ελαιόλαδο, για επάλειψη

Για το Γαρνίρισμα

  • 2 μικρά ή 1 μεγάλο κομμάτι στήθος κοτόπουλου (ψημένο και κομμένο σε κύβους)
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 120 g πικάντικο τυρί τριμμένο (τύπου Jack Pepper)
  • Κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο (μια χούφτα)
  • ⅓ φλιτζάνι σάλτσα Σάλτσα Original της Mississippi Barbeque Sauce®
  • Αλάτι & Πιπέρι (μια πρέζα από το καθένα)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Ψήσιμο σε οικιακό φούρνο στους 200 – 230ο C.
  • Άμεσο ψήσιμο αρχικά σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια σε μέτρια, σε ψησταριά υγραερίου / κάρβουνου

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξουμε την ζύμη: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε ένα.
  2. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο του μίγματος και ρίχνουμε αργά το νερό και το λάδι μέσα στην τρύπα.
  3. Ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  4. Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο εργασίας, μεταφέρουμε το ζυμάρι πάνω του και το ζυμώνουμε για περίπου 4 – 6 λεπτά.
  5. Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση, πλάθουμε 2 μπάλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με νωπή πετσέτα κουζίνας ή με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου ½ – 2 ώρες).
  6. Αλευρώνουμε καλά την πέτρα πίτσας με καλαμποκάλευρο / πολέντα (δεν καίγεται και δεν αφήνει “πικρή” μυρωδιά στην πίτσα, σε αντίθεση με το κλασσικό άσπρο αλεύρι) και την τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου / της ψησταριάς.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο / την ψησταριά (για έμμεσο ψήσιμο) στους 200ο
  8. Με τα χέρια ανοίγουμε το ζυμάρι, του δίνουμε το σχήμα (στρογγυλό / παραλληλόγραμμο) της πέτρας πίτσας αφήνοντας πιο πολύ ζυμάρι περιμετρικά για να δημιουργήσουμε στεφάνι.
  9. Με το φτυάρι μεταφέρουμε το φύλλο ζυμαριού στην κεραμική πέτρα και προσεκτικά το αφήνουμε να γλιστρήσει πάνω της.
  10. Ψήνουμε το φύλλο ζύμης για περίπου 1 – 2 λεπτά μέχρι αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε για άλλο 1 -2 λεπτά.
  11. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφαιρούμε το φύλλο. Αφαιρέστε τα φύλλα της ζύμη, από τον φούρνο / την ψησταριά.
  12. Προσθέτουμε πάνω στο ψημένο φύλλο, το κομμένο κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το τριμμένο τυρί. Πάνω από όλα τα υλικά, περιχύστε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και προσθέστε, αλάτι και πιπέρι.
  13. Χαμηλώνουμε ελαφρώς την θερμοκρασία της ψησταριάς σας και με το φτυάρι ξαναμεταφέρουμε την πίτσα πάνω στην πέτρα ψησίματος.
  14. Κλείνουμε την πόρτα του φούρνου / το καπάκι της ψησταριάς και ψήνουμε, μέχρι να λιώσει το τυρί..
  15. Με το φτυάρι μεταφέρουμε την πίτσα, την σερβίρουμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
  16. Προαιρετικά ψιλοκόβουμε κόλιανδρο και την πασπαλίζουμε.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψήσιμο