Τι να ψήσω το Πάσχα στην ψησταριά; Οδηγός Ψησίματος για το Πάσχα
Καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής όλοι οι φανατικοί ψήστες αναρωτιούνται “Τι να ψήσω το Πάσχα στην ψησταριά μου;”. Με αφορμή μια από τις πιο παραδοσιακές γιορτές ψησίματος στην Ελλάδα, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς και κλασσικές επιλογές;
Τι να ψήσεις το Πάσχα
- Αρνί / Κατσίκι (Ολόκληρο / Μισό / Μπούτι)
- Παϊδάκια (Αρνίσια / Κοτόπουλου)
- Κοκορέτσι
- Κοντοσούβλι
- Μπιφτέκια / Κεμπάπ
- Λουκάνικα / Σεφταλιές
- Μπριζόλες (Χοιρινές / Μοσχαρίσιες)
- Σουβλάκια
- Ψωμάκια & Πιττάκια
- Λαχανικά
Όμως για να αποφύγεις τα απρόοπτα και να ψήσεις σωστά τα ψητά σου, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς και το κατάλληλο θερμόμετρο. Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τις εσωτερικές θερμοκρασίες που πρέπει να φτάσουν τα ψητά του Πάσχα όπως το αρνάκι / κατσικάκι, τα παϊδάκια, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι, τα μπιφτέκια, τα κεμπάπ, τα λουκάνικα κτλ και για να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο.
Για τους πιο μοντέρνους που αγαπάνε τα καπνιστά και τα low n’ slow ψησίματα οι εναλλακτικές είναι:
- Μοσχαρίσιο Brisket
- Χοιρινό Pulled Pork
Ό,τι κι αν επιλέξεις να ψήσεις φέτος το Πάσχα, θα το βρεις στον παραπάνω Οδηγό Ψησίματος!
Καλό Πάσχα & Καλό Ψήσιμο!