Ψήνεσαι για μπέρκερ με σάλτσα από ουίσκι Jack Daniel’s®; Σου έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσεις λαχταριστά Burger, στην ψησταριά σου και να τα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου!

Υλικά (για 5 – 6 μπέργκερ)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου ή υγραερίου

Προετοιμασία Κιμά

  1. Βάζουμε τον κιμά (ιδανικά χρησιμοποιούμε κιμά από λαιμό με λίπος, ώστε να παραμείνει ζουμερό το μπιφτέκι μετά το ψήσιμο) σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά και προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
  2. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών Smokehouse BBQ, ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε τον κιμά.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς την πρέσα. Παίρνουμε μια ποσότητα κιμά (περίπου 150 – 200g) και την τοποθετούμε στην πρέσα για να δημιουργήσουμε τέλεια, καλοσχηματισμένα μπιφτέκια. TIP: Αφού τα αφαιρέσουμε από την πρέσα κάνουμε με τα δάχτυλα, μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο του μπιφτεκιού (με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε την ανεπιθύμητη διόγκωση, κατά το ψήσιμο).
  4. Αφήνουμε τα μπιφτέκια να ξεκουραστούν στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες.

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια προς δυνατή ένταση, στους 200°C. Αν θέλουμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια σε μαντεμένια πλάκα, την τοποθετούμε πάνω στην σχάρα ψησίματος εξ’ αρχής, για να προθερμαθεί και αυτή.
  2. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια (με τις λακουβίτσες προς τα κάτω), είτε πάνω στην σχάρα της ψησταριάς είτε πάνω στην μαντεμένια πλάκα (για πιο ζουμερό αποτέλεσμα). Τα ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 7 – 10 λεπτά (πρώτη πλευρά 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και μετά το γύρισμα άλλα 4 – 5 λεπτά), μέχρις ότου η εσωτερική τους θερμοκρασία φτάσει τους 62ο – 71οC (για μέτρια και καλοψημένα μπιφτέκια αντίστοιχα). Αν θέλουμε στα τελευταία 1 – 2 λεπτά, μπορούμε να προσθέσουμε και μια φέτα από τυρί που λιώνει (πχ. Cheddar / Gouda κτλ), πάνω από το μπιφτέκι.
  3. Απομακρύνουμε τα μπιφτέκια από την σχάρα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
  4. Με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, κόβουμε τα ψωμάκια για μπέργκερ στην μέση, τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε / φρυγανίζουμε, πάνω στην πλάκα / σχάρα ψησίματος της ψησταριάς.
  5. Κόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πίκλες αγγουριού, σε λεπτές φέτες (ροδέλες).
  6. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα μπέργκερ με τα υλικά της αρεσκείας μας. Συνήθως τοποθετούμε το μαρούλι, το μπιφτέκι, τα κρεμμύδια, την ντομάτα και περιχύνουμε με την σάλτσα Jack Daniel’s.

Σημείωση: Για τον έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας των ψητών, θα χρειαστείτε το κατάλληλο θερμόμετρο.

Στην κατηγορία: TIPS Μοσχάρι Συνταγές Ψήσιμο