Καπνιστό Κοκτέιλ Bloody Bonnie Φτιαγμένο σε Ψησταριά
Κανένα πότο δεν ταιριάζει καλύτερα με το ψηστήρι όπως αυτό που βγαίνει από το BBQ! Η Bloody Bonnie είναι η ξαδέρφη της Bloody Mary από την Σκωτία, με ουίσκι αντί για βότκα και σπιτικό μιξ τοματοχυμού καπνισμένο με φυσικό ξύλο αγριοκαρυδιάς.
Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”
Υλικά (για 10 ποτά)
- 400ml Scotch Whisky
- 500g Ντομάτες
- 250g Σέλερι
- 200ml Χυμός Λεμόνι
- 200g Μαρμελάδα Chili
- 4 Πιπεριές Τσίλι
- 4 Πιπεριές Jalapeño
- 50g Ρίζα Xραίνου (Horseradish)
- Worcestershire Sauce
- Tabasco
- Μπαχαρικά Pork & Poultry Rub
- BBQ snack για γαρνιτούρα (φτερούγες, ψητά λαχανικά, μπέικον, λουκάνικα)
Απαραίτητα Εργαλεία
- Μαχαίρι Σεφ 16.6cm, SULTAN PRO
- Shaker & Μεζούρα για cocktail
- Blender τροφίμων
- Σουρωτήρι
Μέθοδος ψησίματος
- Κάπνισμα σε ψησταριά pellet με πέλλετ Hickory (Αγριοκαρυδιά)
- Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου με ξύλινα chunks / υγραερίου με ξύλινα chips Hickory (Αγριοκαρυδιά)
Οδηγίες
- Χαράζουμε με το μαχαίρι τα λαχανικά και καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε το horseradish.
- Ψήνουμε τα λαχανικά στους 110ο C για 15 – 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν καπνιστή γεύση, έπειτα τα περνάμε στο blender και τα “χτυπάμε”.
- Με το σουρωτήρι, σουρώνουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
- Στο shaker, βάζουμε 40ml scotch whisky, 40ml από το «bloody» μίγμα καπνιστής ντομάτας, 20ml χυμό λεμόνι, μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα chili, σταγόνες από tabasco και Worcestershire sauce και χτυπάμε καλά.
- Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο στο οποίο έχουμε στολίσει το χείλος με Traeger pork n poultry rub. Για περισσότερο γούστο, βάζουμε για γαρνιτούρα τις λιχουδιές που ψήσαμε στο BBQ μας μαζί με πίκλες και ένα κοτσάνι σέλερι! Στην υγεία μας!