Οδηγίες για να μαγειρέψεις με την τεχνική Sous Vide

Στην συνέχεια θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ καθώς και τα βήματα για να μαγειρέψετε με την τεχνική Sous Vide σπίτι σας.

Απαραίτητα Εργαλεία

Οδηγίες

  1. Προσθέτουμε καθαρό νερό μέσα σε μια κατσαρόλα. Για εξοικονόμηση χρόνου, μπορούμε να προσθέσουμε χλιαρό – ζεστό νερό.
  2. Σταθεροποιούμε την συσκευή μαγειρέματος Sous Vide πάνω στο τοίχωμα της κατσαρόλας και ελέγχουμε η στάθμη του νερού να βρίσκεται εντός των ορίων της συσκευής.
  3. Θέτουμε σε λειτουργία την συσκευή Sous Vide και ορίζουμε την επιθυμητή θερμοκρασία. Περιμένουμε μέχρις ότου το νερό την αποκτήσει.
  4. Τοποθετούμε τα τρόφιμα που θέλουμε να μαγειρέψουμε με την μέθοδο Sous Vide μέσα στις σακούλες κενού αέρος (με ή χωρίς τις μαρινάδες τους), αφαιρούμε τον αέρα και τις σφραγίζουμε στην συσκευή σφράγισης κενού αέρος.
  5. Τοποθετούμε τις σακούλες με τα τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και φροντίζουμε να βυθιστούν. Εάν επιπλέουν ή το νερό δεν καλύπτει όλη τους την επιφάνεια, το φαγητό δεν θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
  6. Ορίζουμε την θερμοκρασία και την διάρκεια μαγειρέματος στην συσκευή Sous Vide και αφήνουμε τα τρόφιμα να μαγειρευτούν. Ορίζουμε την διάρκεια μαγειρέματος και σε ένα χρονόμετρο, ώστε να μας ενημερώσει μετά την πάροδο του καθορισμένου χρόνου.
  7. Προαιρετικά αφού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, μπορούμε να θωρακίσουμε με ένα φλόγιστρο για Searing ή με ένα μαντεμένιο τηγάνι τα τρόφιμά μας, ώστε να αποκτήσουν τραγανή κρούστα και το χαρακτηριστικό καστανό χρώμα του ψησίματος.
  8. Αφήνουμε τα τρόφιμα να ξεκουραστούν 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Στην κατηγορία: TIPS Ψήσιμο