Γλυκά, πικάντικα και κολλώδη χοιρινά παϊδάκια ψημένα πανεύκολα στην ηλεκτρική σούβλα του μπάρμπεκιου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαρινάρετε σωστά το κρέας, να το ψήσετε αργά και στο τελείωμα να το πασαλείψετε με την ασιάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου για να αποκτήσει καραμελένιο γλασάρισμα. Μια γρήγορη συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας!

Υλικά

  • 2 Χοιρινές Κορτεζίνες, περίπου 1 – 1.2 kg (Baby back ribs)
  • 2 κ.σ. Μπαχαρικά για Sticky Ribs
  • 1 κ.σ. Τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. Πιπερι φρεσκοτριμμένο
  • ¼ φλιτζανιού Καστανή Ζάχαρη
  • Σουσάμι (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Για την Σάλτσα

  • 3 κ.σ. Σησαμέλαιο
  • 10 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 2 κ.σ. Τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 170g Πελτέ τομάτας
  • ½ φλιτζανιού Σάλτσα Hoisin
  • ⅓ φλιτζανιού Σάλτσα Original Mississippi Barbeque
  • ⅓ φλιτζανιού Καστανή Ζάχαρη

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο (low n slow)

Οδηγίες

  1. Σκουπίζουμε ταμποναριστά τις κορτεζίνες και με το χέρι ή με ένα αιχμηρό μαχαίρι φιλεταρίσματος, αφαιρούμε την μεμβράνη (silver skin).
  2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα μπαχαρικά Sticky ribs, την σκόνη τζίντζερ, το σκόρδο, το πιπέρι και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα παϊδάκια, ώστε να καρυκευτεί από όλες τις πλευρές.
  4. Προθερμαίνουμε την ψησταριά με κλειστό καπάκι, στους 180ο – 190ο C.
  5. Προσεκτικά περνάμε τα παϊδάκια στην βέργα της σούβλας, ώστε να σχηματιστούν μικρά κύματα και τα σταθεροποιούμε πλευρικά με πιρούνες.
  6. Τοποθετούμε την βέργα με τα παϊδάκια μέσα στο μπάρμπεκιου, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε (low n slow) συνολικά για 1 ½ ώρα ή μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία φράσει τους 74ο C.
  7. Στα 45’ ψησίματος, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέρουμε την σάλτσα Hoisin, την σάλτσα μπάρμπεκιου, τον τοματοπελτέ και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
  8. Με ένα πινέλο, αλείφουμε τα παϊδάκια από όλες τις πλευρές με την σάλτσα. Μετά από 2 – 3 λεπτά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να ξεκινήσει να γλασάρει / καραμελώνει η σάλτσα στα παϊδάκια.
  9. Αφαιρούμε προσεκτικά τα παϊδάκια από την βέργα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 5 λεπτά.
  10. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι τεμαχισμού, κόβουμε τα παϊδάκια ανάμεσα από κάθε κόκκαλο και γαρνίρουνε με λίγο σουσάμι.

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό Ψήσιμο