Ανέβασε τα σουβλιστά σου σε άλλο επίπεδο! Το ιδανικό πιάτο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε κάθε ψηστική περίσταση! Είτε κάνεις Πάρτι είτε είναι Τσικνοπέμπτη / Πάσχα, το Κοντοσούβλι είναι ιδανικό γεύμα! Για αυτό σου έχουμε συνταγάρα για πεντανόστιμο, ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι από πανσέτα και μπριζόλα λαιμού, μαζί με μια σάλτσα κρασιού, ψημένο στην ηλεκτρική σούβλα μιας ψησταριάς υγραερίου

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Ψήσιμο σε σούβλα σε ψησταριά υγραερίου

Οδηγίες

  1. Κόβουμε την πανσέτα και τον λαιμό σε λωρίδες ίδιους πάχους 5cm. Για τον λαιμό προσέχουμε τα κομμάτια να είναι ομοιόμορφου σχήματος.
  2. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κρέατος με το μίγμα μπαχαρικών Grill Philosophy®, πιέζοντας το ελαφρώς πάνω στο κρέας για να κολλήσει.
  3. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ξύλο κοπής, τα τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες να μαριναριστούν.
  4. Κόβουμε ένα κρεμμύδι στην μέση και ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τα άλλα δυο.
  5. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200ο C, ανάβοντας όλους τους καυστήρες και προσαρμόζοντας την ένταση τους.
  6. Ξεκινάμε το στήσιμο της σούβλα: Περνάμε στην βέργα την πιρούνα, καρφώνουμε το μισό κρεμμύδι και περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ ξεκινώντας με κομμάτι πανσέτας. Κάθε κομμάτι, το διπλώνουμε στην μέση και το καρφώνουμε στην σούβλα. Μετά το τελευταίο κομμάτι κρέατος, περνάμε το μισό κρεμμύδι και καρφώνουμε την πιρούνα ώστε να ακινητοποιηθεί το κοντοσούβλι.
  7. Τοποθετούμε μέσα στην ψησταριά την σούβλα με το κοντοσούβλι και βάζουμε από κάτω του 2 ταψάκια. Μέσα σε αυτά θα συλλεχθούν όλα τα πεντανόστιμα ζουμιά από το ψητό μας (δεν θα βρωμίσει η ψησταριά και θα περιοριστούν οι αναφλέξεις), με τα οποία θα φτιάξουμε μια γευστική σάλτσα.
  8. Μέσα στα ταψάκια ρίχνουμε το κρασί, τις ροδέλες κρεμμυδιού, την μπάρμπεκιου σάλτσα και το μίγμα μπαχαρικών της Jack Daniel’s®.
  9. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί και να αρωματισθεί από το κρασί και την σάλτσα. Το ψήσιμο στην σούβλα, θα κρατήσει περίπου 90 λεπτά.
  10. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ανοίγουμε περιοδικά το καπάκι της ψησταριάς για να ελέγξουμε εάν η σάλτσα έχει εξατμιστεί (ή χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό / κρασί) και με το πινέλο αλείφουμε την σάλτσα με το κρασί το κοντοσούβλι, για να το ενυδατώσουμε.
  11. Βρέχουμε ελαφρώς τις πίτες με νερό και τις ψήνουμε πάνω στην σχάρα.
  12. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το αφήνουμε να πέσει από την σούβλα.
  13. Το περιχύνουμε με την σάλτσα από τα ταψάκια και το σερβίρουμε στις ψημένες πίττες. Ιδανικά συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες, ντομάτα σε φέτες και τζατζίκι.

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό Ψήσιμο