Επιστροφή στην φύση με μια Caveman Style Μπριζολάρα Porterhouse (μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα με φιλέτο)! Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ψήσιμο απευθείας πάνω στα κάρβουνα αλλά πρέπει… Με το νέο θερμόμετρο Meater 2+ μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος με ακρίβεια στο ψήσιμο χωρίς να «κάψεις» ούτε το θερμόμετρο, ούτε το κρέας!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Αρχικά Έμμεσο ψήσιμο και μετά Θωράκισμα (με ψήσιμο απευθείας πάνω στα κάρβουνα).

Οδηγίες

  1. Αφήνουμε την μπριζόλα να πιάσει θερμοκρασία δωματίου (σε σκιερό μέρος)
  2. Τρίβουμε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από κάθε πλευρά της μπριζόλας.
  3. Ανάβουμε τα κάρβουνα στην ψησταριά μας και περιμένουμε να “κάτσει” η φωτιά (150 – 200ο C).
  4. Καρφώνουμε το Θερμόμετρο Meater 2+ στην μπριζόλα (από την μεριά του κόντρα φιλέτου – στο παχύτερο μέρος) και το σετάρουμε από την εφαρμογή του, ώστε να μας ειδοποιήσει όταν φτάσει στην θερμοκρασία του ψησίματος που επιθυμούμε (rare – medium – well don’t κτλ) .
  5. Ψήνουμε έμμεσα (τοποθετώντας την μπριζόλα στο σημείο που δεν είναι πάνω από την φωτιά), μέχρι το η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει 10ο C κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία.
  6. Φυσάμε προσεκτικά και καλά τα κάρβουνα, ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια τέφρα.
  7. Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε την μπριζόλα και την τοποθετούμε απευθείας πάνω στα αναμμένα κάρβουνα.
  8. Ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά την μπριζόλα από κάθε πλευρά για να θωρακιστεί.
  9. Απομακρύνουμε το κρέας από την φωτιά, το τοποθετούμε πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής και περιμένουμε 10 λεπτά, μέχρι να ξεκουραστεί.
  10. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές φέτες κάθετα στις ίνες του κρέατος και σερβίρουμε (ιδανικά με ψητά λαχανικά).

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές Ψήσιμο