Η σάλτσα Jack Daniel’s® Original BBQ Sauce, είναι ιδανική για να αλείψετε και να δώσετε μια έντονη γλυκιά, καπνιστή γεύση στα ψητά σας. Η παχύρρευστη σύστασή της, την κάνει να ξεχωρίζει, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαρινάδα, ως σάλτσα για να αλείψετε τα ψητά σας (παϊδάκια, μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου, λαχανικά κτλ) αλλά και ως έτοιμη σάλτσα (dip) για τα φαγητά σας.

Πώς μπορώ να τη χρησιμοποιήσω;

Ως dip

Το Jack Daniel’s® Original BBQ Sauce μπορεί να σερβιριστεί ως dip, συνοδεύοντας κοτόπουλο, sticks  μοτσαρέλας, τηγανητές γαρίδες και πατάτες, αλλά και με nachos. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με την αξεπέραστη καπνιστή γεύση που θα δώσει στα φαγητά σας. Συμβουλή: Ζεστάνετε ελαφρώς στο φούρνο μικροκυμάτων, ένα μπολ με σάλτσα, για μερικά δευτερόλεπτα και σερβίρετε αμέσως. (Σημείωση: ελέγξτε ότι η σάλτσα δεν είναι πολύ ζεστή πριν από την ανάμιξη!)

Ως Μαρινάδα

Δεν είναι απαραίτητο να μαρινάρετε πολύ ώρα πριν από το μαγείρεμα για να επιτύχετε υπέροχη καπνιστή γεύση στα ψητά σας ακόμη και 20 λεπτά αρκούν. Αν θέλετε όμως πιο έντονη γεύση, τοποθετήστε το κρέας σε ένα μπολ και καλύψτε το με την σάλτσα Jack Daniel’s® Original BBQ Sauce, σκεπάστε το και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Ως Γλάσο (Glazing)

Η σάλτσα Jack Daniel’s® Original BBQ Sauce, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να πετύχετε ένα κολλώδες περίβλημα (γλάσο) στα ψητά σας! Ψήστε τα φαγητά σας και στο τελείωμα, αλείψτε τα με την σάλτσα μέχρι να δημιουργήσετε μια γενναία στρώση (αλλά να μπορείτε να δείτε το φαγητό σας κάτω από τη σάλτσα) και μέχρις ότου να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα. Συνεχίστε το ψήσιμο για λίγο ακόμη μέχρι να ξεροψηθεί η σάλτσα.

Χρειάζεται να αλείψετε ξανά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος με την σάλτσα;

Αυτό εξαρτάται από τη γεύση που θέλετε να πετύχετε. Κάποιοι πιστεύουν ότι μία επίστρωση στην αρχή είναι αρκετή, άλλοι πάλι προτιμούνε να προσθέτουν μια ακόμα, προς το τέλος του μαγειρέματος.

 

Ταιριάζει ιδανικά σε κρεατικά αλλά και 

Σε λαχανικά

Ψήστε σε τηγάνι ή στο μπάρμπεκιου τα λαχανικά σας (π.χ μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδια), σχεδόν μέχρι να μαγειρευτούν και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με τη σάλτσα ή επαλείψτε τα με ένα πινέλο. Συνεχίστε το μαγείρεμα ή το ψήσιμο μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Σε Burger / Σάντουιτς

Δώστε στα burger / σάντουιτς σας καπνιστή γεύση από Τενεσί! Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα σάλτσας Jack Daniel’s® Original BBQ Sauce, σε μπαγκέτα / tortilla / ψωμάκια Brioche για burger και βάλτε μέσα μπιφτέκια / ψητό κοτόπουλο/γαλοπούλα ή ζαμπόν, τριμμένο τυρί, μαρούλι, πίκλες κτλ. Τυλίξτε την σφιχτά και σερβίρετε. Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέστε τη σάλτσα στο ήδη ψημένο ζεστό τοστ σας και σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστό.

Σε ψάρια

Η σάλτσα Jack Daniel’s® Original BBQ Sauce, λειτουργεί καλύτερα με σαρκώδη ψάρια, όπως o τόνος, ο σολομός, ο ξιφίας, και σε σαρκώδη θαλασσινά όπως οι καραβίδες, οι αστακοί και οι κολοκτύπες.

Μπορώ να προσθέσω πράγματα στη σάλτσα; Τσίλι; Βότανα;

Βεβαίως και μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά στη Jack Daniel’s® Original BBQ Sauce,. Προσθέστε ψιλοκομμένο τσίλι ή εναλλακτικά δοκιμάστε να προσθέσετε κόλιανδρο.

 

Στην κατηγορία: TIPS Συνταγές