Για τους λάτρεις του μπάρμπεκιου αυτή είναι η πραγματική πίτσα καθώς συνδυάζει μια premium και ζουμερή κοπή κρέατος με τα πεντανόστιμα υλικά μιας πίτσας! “Pizza Romana” λοιπόν χωρίς ζύμη στην βάση της αλλά με μια λαχταριστή, ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα flat iron και με λαχταριστά toppings από πάνω!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

  • 600g Μοσχαρίσιο Steak flat iron ή Flank Steak
  • 50ml Σάλτσα The Great Whiskey Sauce της Dirty Duck®
  • 100g Τσένταρ, τριμμένο
  • 100g Μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 Κρεμμύδι Κόκκινο
  • 1 Πιπεριά Κόκκινη
  • 2 Φέτες Μπέικον
  • 5 Φέτες Σαλάμι

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Ξεκινάμε με Άμεσο Ψήσιμο και συνεχίζουμε με Έμμεσο σε όλους τους τύπους ψησταριών.

Οδηγίες

  1. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές ροδέλες.
  2. Ανοίγουμε την ψησταριά και τοποθετούμε μέσα, την μαντεμένια πλάκα.
  3. Προετοιμάζουμε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο (πάνω στην πλάκα με αναμμένους τους καυστήρες από κάτω), προθερμαίνοντάς την στους 220ο C.
  4. Τοποθετούμε την μπριζόλα πάνω στην μαντεμένια πλάκα και ψήνουμε άμεσα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.
  5. Τοποθετούμε την μεμβράνη πάνω στην σχάρα της ψησταριάς (πάνω από τους σβηστούς καυστήρες) αναποδογυρίζουμε και μεταφέρουμε εκεί την μπριζόλα για να την ψήσουμε με έμμεσο τρόπο (η ψημένη πλευρά είναι προς τα πάνω).
  6. Αλείφουμε την ψημένη πλευρά με την σάλτσα BBQ, ρίχνουμε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα, λίγο κρεμμύδι, λίγη πιπεριά, λίγο μπέικον και σαλάμι. Τέλος ρίχνουμε από πάνω και το τυρί Cheddar.
  7. Για Medium ψήσιμο, ψήνουμε για άλλα 15 – 20 λεπτά μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία τους κρέατος φτάσει τους 63ο C.
  8. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και απολαμβάνουμε την τυρένια ζουμερή μπριζόλα!

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές