Ramen σημαίνει noodles σε σούπα, με ένα σωρό toppings! Εμείς επιλέξαμε noodles king size με toppings ψητά Μοσχαρίσια Παϊδάκια και πικάντικα αυγά! Και όλα αυτά τα κάναμε εύκολα και πενατνόστιμα στα κάρβουνα!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Για τα Παϊδάκια

  • 1kg Μοσχαρίσια Short Ribs (Asado De Tira – λεπτές λωρίδες στηθοπλευράς)
  • 100mL Yuzu Ponzu ή Teriyaki
  • 1 κ.σ. Πάπρικα
  • 2 κ.σ. Τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. Κρεμμύδι σκόνη
  • 20mL Σησαμέλαιο

Για τα Αυγά

Για την σούπα

  • 3 Συσκευασίες Udon Noodles
  • 2 κ.σ. Σόγια
  • 100mL Kimchi Sauce
  • 300mL Νερό

Για την Γαρνιτούρα

  • 1 πιπεριά Τσίλι
  • 1 Κινέζικο Λάχανο (Bok Choy)
  • 1 πιπεριά Jalapeño
  • Σχοινόπρασο (Chives), 1 ματσάκι
  • 2 Κρεμμύδια, φρέσκα

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε μαντεμένια πλάκα/ψησταριά αερίου ή κάρβουνου για το κρέας
  • Έμμεσο ψήσιμο για τα αυγά

Οδηγίες

  1. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα μοσχαρίσια short ribs και προσθέτουμε το Yuzu Ponzu, τα μπαχαρικά & το λάδι σησαμιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 3 – 4 ώρες.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα βρασμένα αυγά, τα κόβουμε στην μέση και μεταφέρουμε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολάκι.
  3. Προσθέτουμε στο μπολάκι με τους κρόκους την μαγιονέζα, την Sriracha Sauce και ανακατεύουμε τους κρόκους φτιάχνοντας έτσι την γέμιση για τα ασπράδια.
  4. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε το αλεύρι και το μείγμα μπαχαρικών. Αφού γεμίσουμε τα ασπράδια με το μείγμα, τα πανάρουμε με αυτό το μείγμα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά ένα αυγό. Περνάμε τα παναρισμένα αυγά από το χτυπημένο αυγό και μετά τα πανάρουμε με το Panko.
  6. Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας στους 250ο C και ξεκινάμε με το βράσιμο των noodles στο βαθύ τηγάνι για 5 λεπτά. Απομακρύνουμε τα noodles από το σκεύος και κρατάμε μέσα το νερό για να φτιάξουμε την σούπα. Ρίχνουμε στο ζουμί των noodles τα υλικά (kimchi sauce & σόγια) και τα βράζουμε για 10 λεπτά, ώστε να δέσουν.
  7. Παράλληλα, τοποθετούμε τα παναρισμένα αυγά στο ράφι συντήρησης της ψησταριάς και τα αφήνουμε να ψηθούν εκεί για 10 λεπτά (όσο η δένει η σούπα).
  8. Ψήνουμε τα παϊδάκια για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά & καψαλίζουμε το λάχανο bok choy ψήνοντας το πάνω στην μαντεμένια πλάκα.
  9. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο.
  10. Σερβίρουμε γεμίζοντας ένα βαθύ μπολ με την σούπα τοποθετώντας πρώτα την σούπα με τα noodles και από πάνω τα παϊδάκια και τα αυγά.
  11. Γαρνίρουμε με το καψαλισμένο Bok Choy, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και το σχινόπρασο και τις πιπεριές.

Στην κατηγορία: Λαχανικά Μοσχάρι Συνταγές