Μελέτες δείχνουν ότι το 3ο πιο συχνά καταναλώσιμο είδος κρέατος στον κόσμο, είναι το μοσχαρίσιο καθώς αντιπροσωπεύει το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης κρέατος. Το βόειο κρέας έχει μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες (υψηλής βιολογικής αξίας) και θρεπτικά συστατικά όπως τα ανόργανα στοιχεία (σίδηρος, ψευδάργυρος) και οι βιταμίνες του συμπλέγματος B, (με πιο […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα γούστα για το πόσο πρέπει να είναι ψημένο το μοσχαρίσιο κρέας ποικίλουν. Ο χρόνος του ψησίματος, εξαρτάται από το είδος και με το μέγεθος του κρέατος, και διαφοροποιεί τη γεύση και την υφή του. Ένας έμπειρος ψήστης μπορεί να καταλαβαίνει με το μάτι τα διαφορετικά επίπεδα ψησίματος του κρέατος. Η ανάπτυξη αυτής της δεξιότητας […]

Διάβασε περισσότερα..

Το άναμμα των κάρβουνων είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, που μπορεί να γίνει με διαφόρους τρόπους, αλλά όχι απαραίτητα ασφαλής για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Πείτε αντίο στις παστίλιες και τα προσανάμματα και αποφύγετε τις χημικές αναθυμιάσεις. Το πρωτοποριακό Looftlighter® θα σας εντυπωσιάσει καθώς έχει διπλή χρήση. Εκτός από το μπάρμπεκιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί […]

Διάβασε περισσότερα..

Ρίξτε μια καλή ματιά στην ψησταριά σας Weber και παρατηρήστε το καπάκι. Εκεί ακριβώς κρύβεται η ψυχή και η καρδιά της ψησταριάς Weber. Το καπάκι είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα. Είναι αυτό που σας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για οποιαδήποτε γεύση επιζητά ο ουρανίσκος σας. Όταν ο ιδρυτής της Weber, George Stephen, εφηύρε την […]

Διάβασε περισσότερα..

Πριν κάνετε το πρώτο ψήσιμο της σεζόν αφιερώστε λίγο χρόνο για να σιγουρευτείτε ότι η ψησταριά σας είναι σε άριστη κατάσταση. Απλώς ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και η ψησταριά σας θα λειτουργεί σαν καινούργια. 1ο Βήμα Αφαιρέστε τις σχάρες ψησίματος, τα στηρίγματα και τους καυστήρες και χρησιμοποιείστε μία σκληρή βούρτσα για να απομακρύνετε υπολείμματα λίπους […]

Διάβασε περισσότερα..

Ανακαλύψτε και εσείς τα μυστικά για επαγγελματικό ψήσιμο πίτσας, σε μόλις 4’ με 5’ λεπτά στην ψησταριά του σπιτιού σας. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το ψήσιμο, αυτό θα βοηθήσει πολύ στο άνοιγμα της ζύμης. Το άνοιγμα της ζύμης θα πρέπει να γίνεται από το κέντρο της πίτσας και προς […]

Διάβασε περισσότερα..