Τα γούστα για το πόσο πρέπει να είναι ψημένο το μοσχαρίσιο κρέας ποικίλουν. Ο χρόνος του ψησίματος, εξαρτάται από το είδος και με το μέγεθος του κρέατος, και διαφοροποιεί τη γεύση και την υφή του.

Ένας έμπειρος ψήστης μπορεί να καταλαβαίνει με το μάτι τα διαφορετικά επίπεδα ψησίματος του κρέατος. Η ανάπτυξη αυτής της δεξιότητας βέβαια, απαιτεί εμπειρία και κατα συνέπεια πολλές δοκιμές και λάθη.

Ποτέ μην επιτρέψετε να σας χαλάσει τη διάθεση ένα κακοψημένο γεύμα!

Όποιο και να είναι το δικό σας γούστο, δεν χρειάζεται πλέον να μαντεύετε για το αν είναι έτοιμη η μπριζόλα σας. Για να είστε σίγουροι, για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα στην μπριζόλα ή το φιλέτο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα θερμόμετρα ψησίματος.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη θερμομέτρων που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού ψήστη.

Εμείς σας προτείνουμε τα παρακάτω θερμόμετρα για να ξέρετε πάντα, πότε το κρέας θα είναι έτοιμο για να το βγάλετε από τη σχάρα.

To θερμόμετρο Instant Read της Weber®, είναι ιδανικό για άμεση ανάγνωση της θερμοκρασίας, με ψηφιακή ένδειξη. Ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία των ψητών σας, είτε ψήνετε σε ψησταριές υγραερίου είτε σε ψησταριές κάρβουνου. Με αυτό το πρακτικό θερμόμετρο τσέπης, μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα και με ακρίβεια την θερμοκρασία του ψητού σας, ώστε να μην χρειάζεται να κρατάτε το καπάκι ανοιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, απλά καρφώστε το θερμόμετρο, στο ψητό σας (στο παχύτερο μέρος του) και η θερμοκρασία εμφανίζεται στην οθόνη.

Το έξυπνο θερμόμετρο GrillEye® με Bluetooth, διαθέτει ενσύρματες ακίδες που τοποθετούνται στο φαγητό και καταγράφει την θερμοκρασία τόσο του χώρου ψησίματος, όσο και των ψητών σας, ενώ εσείς χαλαρώνετε με τους φίλους και την οικογένειά σας, σε απόσταση έως και 100m. Μόλις η θερμοκρασία του φαγητού σας ή του χώρου ψησίματος, φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα, το θερμόμετρο GrillEye® σας ειδοποιεί στο smartphone κινητό σας.

Το ψηφιακό θερμόμετρο Instant Read της Broil King®, θα σας εξασφαλίσει γρήγορες και ακριβείς μετρήσεις καθώς διαθέτει ανιχνευτή ακριβείας. Ενώ παράλληλα έχει θήκη για την ασφαλή αποθήκευσή του και φωτιζόμενη οθόνη για να το χρησιμοποιείτε ακόμα και αν ψήνετε την νύχτα.

Τοθερμόμετρο Meater Plus της Meater® αποτελεί ένα εξαιρετικά βοηθητικό αξεσουάρ για το ψήσιμο, που σίγουρα θα λατρέψετε! Ψήστε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε με σιγουριά και ακρίβεια. Αυτό το “έξυπνο” θερμόμετρο είναι εντελώς ασύρματο, συνδέεται με Bluetooth, με το smartphone σας. Η ακίδα του διαθέτει δύο αισθητήρες, έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τη θερμοκρασία τόσο του χώρου ψησίματος της ψησταριάς σας όσο και του φαγητού σας. Στην εφαρμογή της Meater, θα βρείτε τον αναλυτικό οδηγό ψησίματος με ακριβείς χρόνους και θερμοκρασίες, ανάλογα τον τύπο κρέατος που θέλετε να ψήσετε, ενώ μέσω Meater Cloud Monitor, θα μπορείτε να δείτε όλες τις συνταγές και τους χρόνους που έχετε ήδη εκτελέσει.

Στην κατηγορία: TIPS Ψήσιμο