Πριν κάνετε το πρώτο ψήσιμο της σεζόν αφιερώστε λίγο χρόνο για να σιγουρευτείτε ότι η ψησταριά σας είναι σε άριστη κατάσταση. Απλώς ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και η ψησταριά σας θα λειτουργεί σαν καινούργια.

1ο Βήμα

Αφαιρέστε τις σχάρες ψησίματος, τα στηρίγματα και τους καυστήρες και χρησιμοποιείστε μία σκληρή βούρτσα για να απομακρύνετε υπολείμματα λίπους μέσα από τον κάδο της ψησταριάς. Χρησιμοποιώντας μετά ένα καθαριστικό ψησταριάς , τρίψτε μέσα και έξω και μετά ξεπλύνετέ το με νερό. ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό φούρνου στην ψησταριά σας. Είναι διαβρωτικό και μπορεί να βλάψει τα άλλα εξαρτήματα.

2ο Βήμα

Επιθεωρήστε τους καυστήρες και σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν τρύπες από σκουριά . Εάν υπάρχουν , τότε είναι καιρός να τους αντικαταστήσετε. Καθαρίστε με προσοχή τις βουλωμένες τρύπες του καυστήρα με μία οδοντογλυφίδα. Ελέγξετε τις επαφές της ανάφλεξης και σιγουρευτείτε ότι δεν είναι χαλαρωμένες.

3ο βήμα

Εξετάστε την πλάκα ψησίματος -εαν διαθέτετε- και απομακρύνετε ξεραμένα λίπη που μπορεί να έχουν μείνει επάνω. ∆είτε επίσης αν υπάρχουν φθορές από σκουριά.

4ο βήμα

Ελένξτε τις σχάρες ψησίματος και σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν σημεία που έχουν σπάσει ή ξεκολλήσει. Με μία συρμάτινη βούρτσα απομακρύνετε οτιδήποτε έχει κολλήσει επάνω τους. Εάν έχετε μαντεμένιες σχάρες περάστε τις με λάδι για να μη κολλάει το φαγητό , αλλά και για να εμποδίσετε τη δημιουργία σκουριάς.

5ο Βήμα

Ελέγξετε το σωλήνα του αερίου ώστε να μην έχει σπασίματα ή διαρροές. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βάλετε σαπουνάδα στις συνδέσεις και στην βαλβίδα και αφού σφίξετε ξανά τις συνδέσεις να ανοίξετε την παροχή. Εάν η σαπουνάδα κάνει φουσκάλες σημάινει οτι υπάρχει διαρροή και ο σωλήνας χρειάζεται αντικατάσταση.

6ο Βήμα

Τέλος ελέγξετε την κατάσταση των κουμπιών , του θερμομέτρου και των λαβών. Αντικαθιστώντας λίγα πράγματα κάνετε την ψησταριά σας να φαίνεται αλλά και να είναι σαν καινούργια.

Στην κατηγορία: TIPS