Ρίξτε μια καλή ματιά στην ψησταριά σας Weber και παρατηρήστε το καπάκι. Εκεί ακριβώς κρύβεται η ψυχή και η καρδιά της ψησταριάς Weber. Το καπάκι είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα. Είναι αυτό που σας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για οποιαδήποτε γεύση επιζητά ο ουρανίσκος σας.

Όταν ο ιδρυτής της Weber, George Stephen, εφηύρε την πρώτη σκεπαστή ψησταριά στον κόσμο και, κατά συνέπεια, την πρώτη ψησταριά Weber, είχε στο μυαλό του τις παλιές, καλές, κλασικές μπριζόλες. Ήθελε να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους φίλους και την οικογένειά του τέλεια ψημένες μπριζόλες, χωρίς καψίματα από φλόγες, και χωρίς να επηρεάζεται από τον καιρό. Αυτή η επιθυμία τον ώθησε να αναπτύξει ένα εντελώς νέο είδος ψησταριάς. Την στρογγυλή, κλειστή ψησταριά. Παρότι, όμως, το κίνητρο του George ήταν απλώς οι μπριζόλες, ο χρόνος έδειξε γρήγορα ότι η εφεύρεση είχε πολλές περισσότερες δυνατότητες. Η ιδέα που είχε κατέρριψε την επικρατούσα άποψη ότι ένα μπάρμπεκιου είναι μόνο για να ψήνει μπριζόλες, παϊδάκια και χοτ ντογκ. Ο George δεν εφηύρε απλώς μια ψησταριά που δεν δημιουργεί φλόγες και είναι παντός καιρού, αλλά δημιούργησε ένα προϊόν που ενσωμάτωνε όλες τις δυνατότητες του συμβατικού φούρνου. Ένα γαστρονομικό πολυμηχάνημα.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΠΑΚΙ

Πρώτο και κύριο, αυτό που έκανε και εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά, είναι το καπάκι. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας της ψησταριάς σας και ο χρυσός κανόνας είναι: “Χρησιμοποιείτε πάντα το καπάκι!”. Πίσω στη δεκαετία του 1950, οι άνθρωποι ήταν επιφυλακτικοί όταν ο George τους παρουσίαζε αυτή την παράξενη στην όψη, στρογγυλή ψησταριά με καπάκι. Εκείνος, όμως, ήξερε τι δυνατότητες έκρυβε. Μαζί με την εφεύρεση της ψησταριάς Weber, ο George επινόησε επίσης και τη μέθοδο του έμμεσου ψησίματος. Και μαζί με το καπάκι είχε ξαφνικά ένα προϊόν που μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από το να ψήνει τις τελειότερες μπριζόλες. Έτσι, αυτό που κάποτε ήταν ένα “ιδιαίτερο χαρακτηριστικό”, με τον καιρό έγινε αναπόσπαστο τμήμα της ψησταριάς. Τόσο αναπόσπαστο όσο και η σχάρα μαγειρέματος.

ΑΠΟ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΦΑΓΗΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Με το καπάκι και την έμμεση θερμότητα, η ψησταριά Weber λειτουργεί όπως ένας συμβατικός φούρνος, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε στα χέρια σας ένα πολυμηχάνημα. Έχοντας τις ιδιότητες τόσο μιας ψησταριάς όσο και ενός φούρνου, σας δίνει τη δυνατότητα να ψήνετε στη σχάρα, προσθέτοντας στο φαγητό αυτές τις χαρακτηριστικές γραμμές ψησίματος που προσδίδουν έξτρα γεύση, να μαγειρεύετε φαγητά φούρνου, να ψήνετε πίτες και γλυκά και να σιγομαγειρεύετε. Για να αναφέρουμε μερικούς μόνο από τους τρόπους χρήσης. Έτσι, με το καπάκι και με τη σωστή μέθοδο ψησίματος μπορείτε βασικά να μαγειρέψετε τα πάντα στην Weber σας. Από μπριζόλες και μπούτια κοτόπουλου μέχρι ολόκληρα κοτόπουλα, γαλοπούλες και άλλα μεγάλα φαγητά φούρνου. Και όχι μόνο. Σήμερα, μια ψησταριά Weber είναι από μόνη της ένας φούρνος.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Αναβαθμίστε την ψησταριά σας με ένα στήριγμα για ψητά, με σουβλάκια, πέτρα για πίτσα, στήριγμα κοτόπουλου, ένα ταψί ή ίσως με ένα καλάθι για κάπνισμα, και μπορείτε να μαγειρέψετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Σιγομαγειρεμένα, στη σούβλα, τηγανητά, στον ατμό … καπνιστά, φουρνιστά, στη σχάρα – ό,τι θέλετε! Είτε προτιμάτε τρυφερές μπριζόλες, ζουμερά ψητά φούρνου, τραγανά λαχανικά είτε σας αρέσει να ψήνετε πίτσες, ψωμί ή κέικ, η ψησταριά Weber σάς το επιτρέπει και σας βοηθάει να πετύχετε τέλεια αποτελέσματα. Είναι το τέλειο εργαλείο και ’πετάει το γάντι’ στο φούρνο. Γιατί; Γιατί κάνει πολλά περισσότερα…

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ

Εκτός από το καπάκι και τους αεραγωγούς, το πλεονέκτημα της ψησταριάς Weber έγκειται στο ότι χρησιμοποιείται σε εξωτερικό χώρο. Ενώ ένας φούρνος μαγειρεύει το φαγητό με ξηρό αέρα, ο αέρας και η υγρασία γύρω από την ψησταριά βοηθούν το φαγητό να διατηρήσει τους ζωμούς του, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο τρυφερό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν, για παράδειγμα, μαγειρεύετε ψητό στο φούρνο. Το κρέας δεν θα στεγνώσει, ενώ οι χαρακτηριστικές γραμμές του ψησίματος στη σχάρα πάνω στην επιφάνειά του θα προσθέσουν πιο έντονη γεύση. Όταν ψήνετε ψωμί, η υγρασία βοηθά στην επίτευξη ενός πιο μαλακού και αφράτου αποτελέσματος, ενώ η υψηλή θερμότητα που επιτυγχάνει ένα μπάρμπεκιου είναι ιδανική για το ψήσιμο πίτσας. Και, φυσικά, υπάρχει η χαρακτηριστική ατμόσφαιρα και η συντροφικότητα που συνοδεύει πάντα ένα μπάρμπεκιου. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ανάψετε την ψησταριά στον κήπο ή στη βεράντα. Παρέα με την οικογένεια, τα παιδιά, τους φίλους, και προσφέροντας ένα υπέροχο γεύμα. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που έχουν οι βραδιές του μπάρμπεκιου, η χαλαρή διάθεση, το νόστιμο φαγητό, η όμορφη συντροφιά που μοιράζεται ευτυχισμένες στιγμές δίπλα στη φωτιά, μακριά από το άγχος και τη φασαρία. Όλα γαρνιρισμένα με μυριάδες νόστιμες εκπλήξεις που δημιουργούνται ακριβώς κάτω από το καπάκι!
Κείμενο

Στην κατηγορία: TIPS