Ανακαλύψτε και εσείς τα μυστικά για επαγγελματικό ψήσιμο πίτσας, σε μόλις 4’ με 5’ λεπτά στην ψησταριά του σπιτιού σας.

  • Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το ψήσιμο, αυτό θα βοηθήσει πολύ στο άνοιγμα της ζύμης.
  • Το άνοιγμα της ζύμης θα πρέπει να γίνεται από το κέντρο της πίτσας και προς τα έξω, ώστε η ζύμη να είναι λεπτή στη μέση και πιο αφράτη στις άκρες.
    Για δική σας διευκόλυνση χρησιμοποιήστε το δίσκο σερβιρίσματος της weber σαν βάση της πίτσας. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο εύκολη η διαδικασία μεταφοράς της πίτσας αλλά και του σερβιρίσματος.
  • Προσθέστε όλα τα υλικά της αρεσκείας σας. Ιδανικά θα ήταν καλό να προτιμήσετε μη αλμυρά τυριά (π.χ μοτσαρέλα, τσένταρ), καθώς με το ψήσιμο τα τυριά αφυδατώνονται και γίνονται ακόμη πιο αλμυρά.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να έχετε ήδη ψήσει όλα τα λαχανικά στην ψησταριά σας, προτού τα τοποθετήσετε πάνω στη ζύμη.
  • Ανάβετε τη ψησταριά και προθερμαίνετε την πέτρα Weber σε υψηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά με κλειστό καπάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θα πρέπει ποτέ να βάζετε την πέτρα σε ήδη προθερμασμένη ψησταριά, καθώς η άμεση μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να δημιουργήσει ρωγμή στην πέτρα.
  • H πέτρα θα πρέπει να έχει προθερμανθεί καλά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό η ζύμη να κολλήσει στην πέτρα και να μην ψηθεί σωστά.
  • Αφού έχετε ετοιμάσει την πίτσα που λαχταράτε, την τοποθετείτε με το δίσκο σερβιρίσματος πάνω στη πέτρα μέσα στην ψησταριά.
  • Ψήνετε με κλειστό καπάκι για 4’ με 5’ λεπτά, ώστε ο ζεστός αέρας να ψήσει την πίτσα ομοιόμορφα.
  • Σερβίρετε την πίτσα πάνω στο δίσκο σερβιρίσματος και καλή σας απόλαυση!!!

Στην κατηγορία: TIPS Ψήσιμο