Θες να φτιάχνεις πάντα πίτσες με αφράτο ζυμάρι στην ψησταριά σου; Τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις την συνταγή μας! Τα υλικά βγάζουν 3 κανονικές πίτσες.

Υλικά

  • 1L Νερό Χλιαρό
  • Μαγιά Νωπή, 2 κυβάκια
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη, γεμάτες
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο, γεμάτες
  • 1 κ.σ. Αλάτι, γεμάτη
  • Αλεύρι γ.ο.χ., περίπου 1 kg

Απαραίτητα Εργαλεία

  • Μεμβράνη τροφίμων

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τους κύβους της μαγιάς και την ζάχαρη και τα λιώνουμε με το χέρι.
  2. Αφήνουμε για περίπου 5 – 7 λεπτά μέχρι ότου να διαλυθεί καλά μαγιά.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρώς. Θέλουμε η ζύμη να παραμείνει ελαστική, μαλακή και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια όπως η ζύμη του τσουρεκιού.
  4. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ίσα – ίσα να ώστε να δέσουν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί το ζυμάρι μας που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  5. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη τροφίμων, τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέρος και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 – 1½ ώρα.
  6. Πασπαλίζουμε το ⅓ του αλατιού στο ζυμάρι, τραβάμε την άκρη του και το διπλώνουμε σαν φάκελο. Αν το ζυμάρι κολλάει πολύ στα χέρια μας, τα βρέχουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το ζυμάρι.
  7. Ξανασκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη τροφίμων, τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέρος και αφήνουμε πάλι την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 – 1½ ώρα.
  8. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 6 & 7 άλλες 2 φορές μέχρις ότου προσθέσουμε όλο το αλάτι.
  9. Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψήσιμο