Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια είναι ο ορισμός τους comfort food, μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια! Εδώ θα τα φτιάξουμε στην ψησταριά μας, σε μια πιο καπνιστή εκδοχή με σάλτσα μπάρμπεκιου και … φέτα!

Υλικά

Για τα Κεφτεδάκια

Για την Σάλτσα

  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • ½ Κρεμμύδι
  • Σκόρδο, 3 σκελίδες σκόρδο
  • 800g Τοματοπολτό – Ντομάτες Κονκασέ
  • 100mL Σάλτσα Smoky BBQ Sauce της Dirty Duck®
  • 1 μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό
  • 100g Φέτα (προαιρετικά)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Ψήσιμο σε μαντεμένιο τηγάνι, σε ψησταριά ή εστία

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε σταδιακά τον κιμά, το μείγμα μπαχαρικών, το ηλιέλαιο, τον κρόκο από ένα αυγό, ένα πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι & το κρασί και ζυμώνουμε καλά, κάθε φορά που προσθέτουμε ένα υλικό.
  2. Στο μείγμα του κιμά, προσθέτουμε λίγο – λίγο το κρύο νερό ζυμώνοντας παράλληλα μέχρις ότου να γίνει πολύ μαλακό.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 – 3 ώρες.
  4. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα δίσκο.
  5. Προθερμαίνουμε καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι (είτε μέσα στην ψησταριά, είτε πάνω σε εστία υγραερίου), σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι και όταν κάψει προσθέτουμε τις μπαλίτσες του κιμά, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
  7. Ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά κάθε πλευρά και μετά τα γυρνάμε με μια τσιμπίδα, μέχρις ότου να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
  8. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα δίσκο.
  9. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  10. Χαμηλώνουμε την ένταση στην ψησταριά ή στην εστία μας (σε μέτρια φωτιά) και ρίχνουμε το κρεμμύδι που ψιλοκόψαμε. Σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  11. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
  12. Ρίχνουμε στο τηγάνι την κονσέρβα με τις τομάτες κονκασέ, την σάλτσα μπάρμπεκιου, προσθέτουμε με τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε προσεκτικά για να καλυφθούν τα κεφτεδάκια από την σάλτσα και δυναμώνουμε την ένταση.
  13. Μόλις αρχίσει να “δένει” η σάλτσα, χαμηλώνουμε την ένταση και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά.
  14. Στο μισό χρόνο μαγειρέματος, γυρνάμε πλευρά στα κεφτεδάκια με ένα κουτάλι.
  15. Προαιρετικά μόλις ψηθούν μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κεφτεδάκια με λίγη τριμμένη φέτα.
  16. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ιδανικά συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια μας με ρύζι, πουρέ ή κουσκους.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές