Εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο ρολό που έχεις φτιάξει ποτέ, το οποίο μπορείς να ψήσεις και στη σούβλα σαν Ντονέρ! Πρόσθεσε σπασμένα nachos με λιωμένο τυρί τσένταρ και πιπεριές Jalapeño για τους μερακλήδες που προτιμούν τα καυτερά και όλοι θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” Υλικά 600g Μοσχαρίσιος […]

Διάβασε περισσότερα..

Το πιο λαχταριστό ορεκτικό για να μοιραστείς με τους φίλους σου, κάθε εποχή του χρόνου! Πιττάκια γεμισμένα με σιγοψημένο, εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας ενισχυμένο με έντονο άρωμα καπνού και βουτηγμένα σε μια πεντανόστιμη, σπιτική σως μουστάρδας. Δοκίμασε τα και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά 2kg Μοσχαρίσιας […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα Enchilassagna είναι τα Λαζάνια αλά Mexico και αποτελούν τον πιο επικό συνδυασμό μεξικάνικης και ιταλικής κουζίνας! Σε αυτή την συνταγή θα τα κάνουμε έξτρα τυρένια με τορτίγιες καλαμποκιού, τυρί cheddar, ΒBQ Chili Con Carne και γουακαμόλε! Ένα must try γεύμα, που θα σας μαγέψει! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά 1kg […]

Διάβασε περισσότερα..

Θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με την πιο θεαματική συνταγή για BBQ? Είσαι στο σωστό μέρος! ‘Ώρα να καπνίσεις ένα ολόκληρο μοσχαρίσιο κότσι (Osso Buco / Οσομπούκο) το σχήμα του οποίου θυμίζει το σφυρί του υπερήρωα της Marvel, Thor. Θα χρειαστείς αρκετή υπομονή αλλά θα στο ανταποδώσει με μοναδική γεύση και απίστευτα μαλακή υφή! […]

Διάβασε περισσότερα..

Σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να ψήνεις πάντα τέλεια την μπριζόλα Τόμαχοκ στην ψησταριά σου. Η Τόμαχοκ είναι κατά πολλούς η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή μοσχαρίσια κοπή μοσχαρίσιας γιατί έχει λαχταριστή, ζουμερή γεύση και ένα μακρύ κόκκαλο που θυμίζει τσεκούρι Tomahawk. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κλασσική μπριζόλα Rib–eye με μεγάλο κόκκαλο, τρυφερό κρέας […]

Διάβασε περισσότερα..

Η διάσημη πράσινη, Αργεντίνικη σάλτσα Τσιμιτσούρι, φτιάχνεται από μαϊντανό, σκόρδο, νιφάδες τσίλι, ξύδι και ελαιόλαδο και συνδυάζεται μοναδικά με κρεατικά! Αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό για μοσχαρίσιες κοπές όπως flat iron, flank & skirt steak. Ταιριάζει επίσης σε κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, γαρίδες και λαχανικά. Υλικά 2 φλιτζάνια Μαϊντανό Φρέσκο 5 σκελίδες Σκόρδου 2 κ.σ. Κρεμμύδι Κόκκινο […]

Διάβασε περισσότερα..

Κιλότο μαγειρεμένο στην γάστρα Το κιλότο είναι το κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος που βρίσκεται πάνω από το Στρογγυλό και την Ουρά, είναι μέτριας περιεκτικότητας σε λίπος και μικρής σε κολλαγόνο για αυτό θεωρείται ιδανικό για μαγειρευτά κατσαρόλας! Σε αυτή την συνταγή θα σιγομαρειρέψουμε μέσα στην ψησταριά μας το κιλότο! Πώς; Μα φυσικά μέσα σε μαντεμένια […]

Διάβασε περισσότερα..

Το Rib-eye είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα που δεν έχει κόκκαλα και παίρνεται μεταξύ του 7ου – 13ου  σπονδύλου του μόσχου. Πρόκειται για την πιο γνωστή μοσχαρίσια κοπή ενώ αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά κομμάτια κρέατος, αφού διαθέτει έναν μεγάλο στρογγυλό μυ (μάτι μπριζόλας) με εξαιρετική κατανομή λίπους. Όπως κάθε κοπή έτσι και το Rib-eye […]

Διάβασε περισσότερα..

Η πικάνια (Picanha) αποτελεί μια από τις πιο διάσημες τεχνικές ψησίματος μοσχαρίσιου κρέατος. Πρόκειται για το καπάκι του κιλότου (sirloin cap), ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος, που εξωτερικά έχει μια στρώση λίπους η οποία χαράσσεται με ειδικό τρόπο και είναι υπεύθυνη για την νοστιμιά του. Στην αυθεντική βραζιλιάνικη συνταγή το καπάκι του κιλότου […]

Διάβασε περισσότερα..

Η τεχνική Αροζέ γίνεται στο τηγάνι και έχει πάρει την ονομασία της από το γαλλικό ρήμα arroser που σημαίνει αλείφω ρίχνω νερό. Στην τεχνική αυτή ρίχνουμε με ένα κουτάλι κάποια λιπαρή ύλη (συνήθως βούτυρο), πάνω από κρέας ή ψάρι. Στην συνταγή αυτή θα δούμε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάχνει πεντανόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες με την […]

Διάβασε περισσότερα..