Πικάντικο Ρολό Κιμά με Nachos, Cheddar & Jalapeño!
Εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο ρολό που έχεις φτιάξει ποτέ, το οποίο μπορείς να ψήσεις και στη σούβλα σαν Ντονέρ! Πρόσθεσε σπασμένα nachos με λιωμένο τυρί τσένταρ και πιπεριές Jalapeño για τους μερακλήδες που προτιμούν τα καυτερά και όλοι θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 600g Μοσχαρίσιος Κιμάς (από λάπα)
- 400g Χωριάτικο Λουκάνικο
- 150g Τυρί Cheddar
- 150g Τυρί Mozzarella
- 200g Nachos (συσκευασμένα)
- 100g Φρυγανιά (σε σκόνη)
- 2 Αυγά
- 25g Καυτερή Πιπεριά Jalapeño / Τσίλι
- 15 φέτες Ιταλικό Bacon / Προσούτο (λεπτοκομμένο)
- Σάλτσα Smoky BBQ Sauce της Dirty Duck®
Απαραίτητα Εργαλεία
- Ηλεκτρική Σούβλα για Ψησταριά (προαιρετικά)
- Διάφανη Μεμβράνη Τροφίμων
- Ασύρματο Θερμόμετρο Meater®
- Αιχμηρό Μαχαίρι
Μέθοδος ψησίματος
- Κάπνισμα σε Ψησταριά Pellet με πέλλετ Pecan (Ελαιοκαρυδιά)
- Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου με ξύλινα chips Pecan (Ελαιοκαρυδιάς)
- Ψήσιμο στην σούβλα σε ψησταριά υγραερίου με ξύλινα chips Pecan (Ελαιοκαρυδιάς)
Οδηγίες
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρι σκίζουμε το “έντερο” από τα λουκάνικα και με τα χέρια μας λιώνουμε το κρέας.
- Ανακατεύουμε το κρέας από το λουκάνικο, με τον μοσχαρίσιο κιμά και τα τυριά (cheddar & mozzarella) μέχρι σχηματίσουμε μια ομοιογενή μάζα.
- Σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Με τα χέρια θρυμματίζουμε τα nachos και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί και με την φρυγανιά.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές jalapeños, τις προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα και το τυλίγουμε με τις φέτες bacon.
- Προαιρετικά αν θέλουμε να το κάνουμε σουβλιστό (σαν κοκορέτσι) το καταψύχουμε μέχρι να σφίξει (αφού του έχουμε περάσει την σούβλα για να εφαρμόσει πάνω της).
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 150οC για το έμμεσο ψήσιμο ή στους 200οC για το σουβλιστό κρέας.
- Καρφώνουμε το θερμόμετρο Meater στο ρολό και το τοποθετούμε μέσα στην ψησταριά.
- Ψήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ψητού να φτάσεις τους 75ο C.
- Αφαιρούμε το ρολό από την ψησταριά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.
- Με το αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε γενναίες φέτες και σερβίρουμε!