Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις κανελόνια στην ψησταριά σου; Αυτές οι μακαρονένιες λιχουδιές που είναι γεμισμένες με κοτόπουλο & κρέμα και τυλιγμένες με bacon, είναι το τέλειο συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι! Φτιάξ’ τα σε πάρτυ ή εορταστικά τραπέζια και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο Ψήσιμο
  • Κάπνισμα σε κάθε τύπου ψησταριάς σε ψησταριά υγραερίου

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 180ο C.
  2. Πασπαλίζουμε το στήθος κοτόπουλου με το μπαχαρικό και το ψήνουμε έμμεσα μέχρι το η εσωτερική του θερμοκρασία να φτάσει τους 74ο C.
  3. Μαδάμε το κοτόπουλο ή μτο ψιλοκόβουμε σε κυβάκια με ένα μαχαίρι.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε την κρέμα προσθέτοντας το βούτυρο, το γάλα & το αλεύρι και ανακατεύοντας τα όλα, σε χαμηλή φωτιά.
  5. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να πήξει.
  6. Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το μαδημένο κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Γεμίζουμε το κάθε κανελόνι με την κρεμώδη τυρένια κρέμα που φτιάξαμε και το τυλίγουμε με bacon.
  8. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κανελόνια με την ΒΒQ sauce και ψήνουμε έμμεσα στους 200ο C για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.
  9. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το πεντανόστιμο σαν συνοδευτικό μας.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο