BBQ Cannelloni με Κοτόπουλο ή αλλιώς Κοτοφυσίγγια!

Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις κανελόνια στην ψησταριά σου; Αυτές οι μακαρονένιες λιχουδιές που είναι γεμισμένες με κοτόπουλο & κρέμα και τυλιγμένες με bacon, είναι το τέλειο συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι! Φτιάξ’ τα σε πάρτυ ή εορταστικά τραπέζια και κλέψτε τις εντυπώσεις!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 500g Στήθος Κοτόπουλο
- Κανελόνια, 1 πακέτο
- Bacon, 20 φέτες
- 100g Βούτυρο
- 1L Γάλα
- 100g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200g Cheddar τριμμένο
- Μπαχαρικά Chicken Rub, της Traeger®️
- 100g Καλαμπόκι Κονσέρβα
- 50g Πιπεριά ψιλοκομμένη
- Σάλτσα Original της Mississippi Barbeque Sauce®
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Έμμεσο Ψήσιμο
- Κάπνισμα σε κάθε τύπου ψησταριάς σε ψησταριά υγραερίου
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 180ο C.
- Πασπαλίζουμε το στήθος κοτόπουλου με το μπαχαρικό και το ψήνουμε έμμεσα μέχρι το η εσωτερική του θερμοκρασία να φτάσει τους 74ο C.
- Μαδάμε το κοτόπουλο ή μτο ψιλοκόβουμε σε κυβάκια με ένα μαχαίρι.
- Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε την κρέμα προσθέτοντας το βούτυρο, το γάλα & το αλεύρι και ανακατεύοντας τα όλα, σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να πήξει.
- Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το μαδημένο κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Γεμίζουμε το κάθε κανελόνι με την κρεμώδη τυρένια κρέμα που φτιάξαμε και το τυλίγουμε με bacon.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κανελόνια με την ΒΒQ sauce και ψήνουμε έμμεσα στους 200ο C για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το πεντανόστιμο σαν συνοδευτικό μας.
Στην κατηγορία: Κοτόπουλο