Αυτό το πιάτο σε πάει ταξίδι στις Ακτές του Ειρηνικού στο Μεξικό, όπου σε περιμένει ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσης! Η δροσιά του ανανά παντρεύεται την καπνιστή γεύση του chipotle & τα αρώματα του λαδιού καρύδας μπλέκονται με το ζουμερό κοτόπουλο και την φρεσκάδα του κόλιανδρου! Άλλο ένα πιάτο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις, γλείφοντας τα δάχτυλα σου και έχοντας δίπλα πολλές χαρτοπετσέτες!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο Ψήσιμο σε δυνατή φωτιά σε μαντεμένια πλάκα, για όλους τους τύπους ψησταριάς

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες.
  2. Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε κύβους, κόβουμε το σέλερι σε φέτες, τις πιπεριές σε στικ ή ζουλιέν και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  3. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μίγμα μπαχαρικών.
  4. Προθερμαίνουμε την ψησταριά με την μαντεμένια πλάκα μέσα στους 210 – 230ο C.
  5. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα σε λάδι καρύδας, αφού ροδίσουν προσθέτουμε τον ανανά και στύβουμε από πάνω το lime.
  6. Με την σπάτουλα, συγκεντρώνουμε το μίγμα στην άκρη της μαντεμένιας πλάκας και ανακατεύουμε καλά για να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και ο ανανάς και να δέσουν οι γεύσεις
  7. Ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο ακόμα μίγμα μπαχαρικών στην άδεια μεριά της πλάκας και αφού καραμελώσει, μετά από περίπου 5 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  8. Αφήνουμε τα δύο μείγματα να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Παράλληλα τοποθετούμε πάνω σε αναμμένο καυστήρα το μαντεμένια τηγάνι για fajitas ώστε να ζεσταθεί.
  9. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την σάλτσα γαρνιρίσματος, ανακατεύοντας καλά την μουστάρδα, την μαγιονέζα, το μηλόξυδο και το γλυκό μίγμα μπαχαρικών με πάπρικα.
  10. Μεταφέρουμε το φαγητό από την πλάκα στο μαντεμένιο τηγάνι, για να σερβίρουμε.
  11. Γαρνίρουμε το πιάτο ρίχνοντας μερικές κουταλιές από την σάλτσα, λίγες σταγόνες από την σάλτσα Sweet & Spicy BBQ Sauce της Jack Daniel’s® και μερικά φύλλα κόλιανδρου.
  12. Σερβίρουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από το μαντεμένιο τηγάνι ενώ ακόμα καίει μέσα σε αραβικές πίτες! Μπορούμε να συνδυάσουμε τις πίτες fajitas με guacamole, φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και τριμμένο τυρί cheddar!

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές