Σου περίσσεψε κι εσένα τσουρέκι από το Πάσχα και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Άναψε την ψησταριά και φτιάξε για πρωινό ή brunch αυγοφέτες ή όπως τις λένε οι Γάλλοι: French Toast με ζουμερές φράουλες!

Υλικά

  • 1 Τσουρέκι
  • 250mL Γάλα Πλήρες
  • 3 Αυγά
  • Αλάτι, 1 πρέζα
  • 100g Ζάχαρη Άχνη
  • Βανίλια, 1 φιαλίδιο
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Βούτυρο
  • Ηλιέλαιο
  • Φράουλες
  • Παγωτό (προαιρετικά)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπους ψησταριών

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες (πάχους 3cm).
  2. Προθερμαίνουμε την ψησταριά σε μέτρια προς υψηλή ένταση. Αν ψήσουμε τα pancakes στην μαντεμένια πλάκα την τοποθετούμε και αυτή μέσα στην ψησταριά για να προθερμανθούν μαζί ταυτόχρονα. Διαφορετικά προθερμαίνουμε το bbq άδειο (η αντικολλητική μεμβράνη δεν θέλει προθέρμανση).
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, την άχνη ζάχαρη, την κανέλα μια πρέζα αλάτι, λίγη κανέλα και τα “χτυπάμε” καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  4. “Βαφτίζουμε” και μουλιάζουμε για 2 – 3 δευτερόλεπτα, τις φέτες τσουρεκιού μέσα στο μείγμα που φτιαξαμε.
  5. Χαμηλώνουμε ελαφρώς την ένταση της ψησταριάς (στρώνουμε την μεμβράνη ψησίματος).
  6. Κόβουμε λίγο βούτυρο, το προσθέτουμε στην μαντεμένια πλάκα / μεμβράνη και με ένα πινέλο την βουτυρώνουμε.
  7. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο από το μείγμα πάνω στην μαντεμένια πλάκα / μεμβράνη, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ισομεγέθη κύκλους. Προσοχή: Αφήνουμε κενό μεταξύ των
  8. Ψήνουμε για 3 – 4  λεπτά, με μια σπάτουλα τα γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για άλλα άλλο τόσο.
  9. Κόβουμε τις φράουλες σε κομματάκια.
  10. Απομακρύνουμε τα pancakes από την ψησταριά και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα πιάτο.
  11. Πασπαλίζουμε τα pancakes με άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε τις φράουλες.
  12. Για τους πιο “μερακλήδες” σερβίρουμε προαιρετικά με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας (πχ. βανίλια).

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές