Καπνιστό σιγομαγειρεμένο dip από κιμά με την πιο φρέσκια μέθοδο Over the Top Chili! Με την μέθοδο αυτή το κρέας καπνίζεται πιο αποτελεσματικά, χωρίς να παραμαγειρεύεται, διατηρώντας ένα υπέροχο ζουμερό δάγκωμα ενώ όλα τα πεντανόστιμα “drippings” καταλήγουν μέσα στην σάλτσα και δεν έχουμε απώλειες!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

  • 2kg Μοσχαρίσιος Κιμάς, ξηρής ωρίμανσης
  • 200g Πίκλα Αγγουριού (ή Sweet Relish)
  • 250g Σάλτσα The Great Whiskey Sauce, της Dirty Duck®
  • 200g Φασόλια Κονσέρβα
  • 250g Καρότα
  • 250g Ντομάτες
  • 100g Πιπεριά
  • 300g Κρεμμύδι
  • 50g Τσίλι, φρέσκο
  • 350g Καλαμπόκι Κονσέρβα
  • 100g Σέλερι
  • 30g Αλάτι & Πιπέρι
  • 15g Πιπεριά Chipotle Τσίλι
  • 17g Πιπέρι Καγιέν
  • 4g Σκόρδο, σε σκόνη
  • 5 g Σπόρους Κόλιανδρο

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι.
  2. Στραγγίζουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και τα βάζουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα στο ταψί, μαζί με τα μπαχαρικά.
  3. Πλάθουμε τον κιμά καλά και σχηματίζουμε μια μεγάλη μπάλα.
  4. Τοποθετούμε μέσα στο ταψί το σχαράκι και βάζουμε πάνω της, την μπάλα του κιμά.
  5. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 110οC και προετοιμαζόμαστε για κάπνισμα / έμμεσο ψήσιμο. Κατά την προθέρμανση τοποθετούμε μέσα στην ψησταριά το δοχείο καπνίσματος, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε μέχρις ότου βγει λευκός καπνός από το δοχείο.
  6. Τοποθετούμε το ταψί μέσα στην ψησταριά και ψήνουμε έμμεσα.
  7. Μετά από περίπου 30 λεπτά σπάμε την μπάλα του κιμά με μια σπάτουλα σπάτουλα και αφήνουμε τα κομμάτια του κιμά να πέσει μέσα στο ταψί.
  8. Απομακρύνουμε την σχάρα και ανακατεύουμε.
  9. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πίκλες και την σάλτσα, ανακατεύουμε ξανά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 30 λεπτά ακόμα.
  10. Σερβίρουμε σε ψωμάκια hot dog ή σε πάνω από μερίδα nachos, με sour cream και guacamole!

Στην κατηγορία: Μοσχάρι