Κατσικάκι στην Φάτνη
Αυτό το πεντανόστιμο ψητό κατσικίσιο καρέ ψήνεται μέσα στα άχυρα στο μπάρμπεκιου! Τα αρώματα των σανοδοτικών φυτών της ελληνικής γης όπως χαμομήλι και κριθάρι ενισχύουν την γεύση αυτού το κατεξοχήν Ελληνικού κρέατος! Πάμε λοιπόν να συνθέσουμε μια πανδαισία γεύσεων για κάθε κυριακάτικο τραπέζι!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 2 Κατσικίσια Παϊδάκια Καρέ (περίπου 3 kg)
- 1 συσκευασία σανό/ χαμομήλι, για κατοικίδια κουνέλια
- 200gr Μουστάρδα (με ολόκληρο σινάπι)
- 50ml Worcestershire Sauce
- 10g Τζίντζερ σε σκόνη
- 15g Αλάτι με Σέλερι
- 10g Πιπέρι, τριμμένο
- 4 Σκόρδα, ολόκληρα
- 10 Πατάτες baby
- 200g Ντομάτες cherry
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- «Φούρνισμα» / Άμεσο ψήσιμο σε ψησταριά αερίου
Οδηγίες
- Με ένα μαχαίρι κρέατος, αφαιρούμε την μεμβράνη από την εσωτερική πλευρά των κατσικίσιων καρέ.
- Καθαρίζουμε με το μαχαίρι τις κορυφές από κάθε καρέ ώστε να δημιουργήσουμε «δοντάκια» με τα κοκάλα από τα παϊδάκια.
- Αφαιρούμε τις βάσεις από τα σκόρδα και κόβουμε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια (στην μέση ή σε τέταρτα).
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μουστάρδα και την Worcestershire sauce και ανακατεύουμε καλά.
- Με το μείγμα αυτό αλείφουμε τα καρέ παϊδάκια και μετά πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
- Στρώνουμε στην γάστρα μια «φωλίτσα» από το σανό και βάζουμε πάνω όρθια τα καρέ και τα λαχανικά.
- Καρφώνουμε από ένα έξυπνο θερμόμετρο Meater σε κάθε καρέ, προσέχοντας να βρούμε το παχύτερο σημείο και το σετάρουμε στην θερμοκρασία – στόχο που θέλουμε. Συστήνεται medium ψήσιμο!
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200ο C και ψήνουμε άμεσα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει το επιθυμητό σημείο και το θερμόμετρο μας ενημερώσει ότι το κρέας είναι έτοιμο!
- Με το μαχαίρι φιλεταρίσματος κόβουμε τα παϊδάκια ανά δύο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα ψητά λαχανικά.