Τα Enchilassagna είναι τα Λαζάνια αλά Mexico και αποτελούν τον πιο επικό συνδυασμό μεξικάνικης και ιταλικής κουζίνας! Σε αυτή την συνταγή θα τα κάνουμε έξτρα τυρένια με τορτίγιες καλαμποκιού, τυρί cheddar, ΒBQ Chili Con Carne και γουακαμόλε! Ένα must try γεύμα, που θα σας μαγέψει!

Πηγή: Stef J.KoukasYour Favorite BBQ Buddy from Greece

Υλικά

  • 1kg Κιμά Μοσχαρίσιο
  • 35g Μείγμα μπαχαρικών Beef Rub της Traeger®
  • 100ml The Great Whiskey Sauce της Dirty Duck®
  • 20g Chipotle Chili της Not Just BBQ®
  • 250g Sweet Relish (ψιλοκομμένη πίκλα αγγουριού)
  • 12 Τορτίγιες Καλαμποκιού (μεσαίου μεγέθους)
  • 400g Τυρί Cheddar
  • 50g Κόλιανδρο Φρέσκο
  • 2 Καυτερές Πιπεριές Jalapeño
  • Γουακαμόλε
    • 2 Αβοκάντο (μεσαία, ώριμα)
    • 1 Λάιμ
    • 50g Κόλιανδρο φρέσκο
    • Σκόρδο, 1 σκελίδα (ψιλοκοκομμένο)
    • 1 κ.γ. Κύμινο
    • 1 κ.γ. Αλάτι
    • 100g Κρεμμύδι Φρέσκο (ψιλοκομμένο)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Ψήσιμο σε μαντεμένια πλάκα
  • Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάθε είδους

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα πάνω στην σχάρα της ψησταριάς, ανάβουμε όλους τους καυστήρες και προθερμαίνουμε στους 230ο C.
  2. Ρίχνουμε τον κιμά πάνω στην πλάκα, πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών Beef Rub και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε την σάλτσα Great Whiskey Sauce, το μίγμα Chipotle Chilli και τo Sweet Relish (ψιλοκομμένες πίκλες και ανακατεύουμε για 10 λεπτά, με την σπάτουλα.
  4. Σε ένα ταψί στρώνουμε 6 τορτίγιες.
  5. Μεταφέρουμε τον κιμά από την μαντεμένια πλάκα πάνω στις τορτίγιες και με την σπάτουλα τον απλώνουμε για να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη στρώση.
  6. Προσθέτουμε από πάνω το τυρί cheddar και στρώνουμε τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  7. Κρατάμε αναμένους τους πλευρικούς καυτήρες, τοποθετούμε το ταψί πάνω στον σβηστό και ψήνουμε στους 130ο C για περίπου 10 λεπτά, ώστε για να λιώσει το τυρί και να ψηθούν οι τορτίγιες.
  8. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το guacamole μας. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και στύβουμε από πάνω το λάιμ. Πολτοποιούμε τα αβοκάντο πιέζοντας με ένα κουτάλι και τα ανακατεύουμε μαζί με τον χυμό λάιμ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα συστατικά (κόλιανδρο, σκόρδο, κύμινο, αλάτι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι) και ανακατεύουμε καλά.
  9. Κόβουμε τα jalapeños σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο.
  10. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο πάνω από το ταψί για γαρνιτούρα.
  11. Προσθέτουμε μια κουταλιά guacamole πάνω σε κάθε τορτίγια και βάζουμε από πάνω μια ροδέλα jalapeño.
  12. Σερβίρουμε κόβοντας το σε τετράγωνες μερίδες (σαν να ήταν ταψί με λαζάνια) και απολαμβάνουμε!

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές