Mini Tacos με Καπνισμένο Μοσχαρίσιο Κρέας!
Το πιο λαχταριστό ορεκτικό για να μοιραστείς με τους φίλους σου, κάθε εποχή του χρόνου! Πιττάκια γεμισμένα με σιγοψημένο, εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας ενισχυμένο με έντονο άρωμα καπνού και βουτηγμένα σε μια πεντανόστιμη, σπιτική σως μουστάρδας. Δοκίμασε τα και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!
Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”
Υλικά
- 2kg Μοσχαρίσιας Ελιάς
- 50g Μείγμα μπαχαρικών Beef Rub της Traeger®
- 2 Πίκλες Αγγουριού
- 1 Πιπεριά Jalapeño
- Κόλιανδρο, 1 ματσάκι
- 2 κ.σ. Μουστάρδα
- 1 κ.σ. Μαγιονέζα
- 1 κ.σ. Μηλόξυδο
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 15g Μείγμα Μπαχαρικών Coffee της Not Just BBQ®
- 6 Τορτίγιες (Μικρές / Μεσαίες)
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Κάπνισμα σε Ψησταριά Pellet με πέλλετ Hickory (Αγριοκαρυδιά)
- Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου με ξύλινα chunks / σε ψησταριά υγραερίου με ξύλινα chips Hickory (Αγριοκαρυδιάς)
Οδηγίες
- Πασπαλίζουμε το κρέας με το μείγμα μπαχαρικών Beef Rub.
- Καρφώνουμε το θερμόμετρο Meater® στο παχύτερο σημείο του κρέατος.
- Ορίζουμε από την εφαρμογή στο κινητό μας, την επιθυμητή θερμοκρασία στους 78ο C.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 110οC και ψήνουμε το κρέας, μέχρι να μας ειδοποιήσει το θερμόμετρο.
- Φτιάχνουμε το dip μας: Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μουστάρδα, την μαγιονέζα, το μηλόξυδο, το αλάτι και το coffee rub και ανακατεύουμε καλά.
- Με το μαχαίρι μας κόβουμε τα jalapenos και τις πίκλες σε φέτες και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο.
- Απομακρύνουμε το κρέας από την ψησταριά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Με το μαχαίρι τεμαχισμού κόβουμε το κρέας μας, σε παχιές λωρίδες.
- Παράλληλα, ψήνουμε τις τοργίγιες σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
- Γεμίζουμε την τορτίγια με το καπνιστό κρέας, με 2 φέτες πίκλα, 1 φέτα jalapeno και αρκετό κόλιανδρο.
- Βουτάμε κάθε τάκος στην υπέροχη και πανεύκολη σως και απολαμβάνουμε!