Το περίφημο  αλλά αμφιλεγόμενο Flying Dutchman Burger που έγινε viral τελευταία, σε μία έκδοση που θα σε μαγέψει! Διπλό smash cheeseburger με «ψωμάκι» από παναρισμένο κρεμμύδι και σάλτσα chili! Ιδανικό για τους φανατικούς των burgers, όσους θέλουν να τρώνε πεντανόστιμα πιάτα αλλά και όσους δεν τρώνε ψωμί!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε δυνατή, σε κάθε τύπο ψησταριάς

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα πάνω στην σχάρα της ψησταριάς, κλείνουμε το καπάκι και την προθερμαίνουμε για άμεσο ψήσιμο, σε δυνατή φωτιά.
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια κάθετα, παίρνοντας 1 – 2 επίπεδες φέτες από το κέντρο του καθενός, για να κάνουμε τα «ψωμάκια». Κρατάμε τις άκρες για άλλη συνταγή (πχ. για να φτιάξουμε πίκλα κρεμμυδιού – βρες την συνταγή εδώ).
  3. Μέσα σε ένα μπολ σπάμε 2 αυγά και τα χτυπάμε καλά.
  4. Βουτάμε τα κρεμμύδια πρώτα σε αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και μετά στο Panko (ή στο τρίμμα φρυγανιάς).
  5. Τα ψήνουμε στο ράφι συντήρησης της ψησταριάς για 15 – 20 λεπτά, για να καραμελώσουν μέσα και να γίνουν τραγανά απέξω.
  6. Όσο ψήνονται τα κρεμμύδια, πλάθουμε τον κιμά σε 4 μπάλες των 100g περίπου.
  7. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια από το χαρτί κρεοπωλείου.
  8. Τοποθετούμε τις μπάλες τους κιμά πάνω στην μαντεμένια πλάκα. Πάνω από κάθε μπάλα ακουμπάμε ένα κομμάτι χαρτί κρεοπωλείου και πιέζουμε με την μαντεμένια πρέσα για να δημιουργήσουμε τα smash μπιφτέκια.
  9. Μετά από 30 δευτερόλεπτα γυρνάμε το κάθε μπιφτέκι, το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών της Jack Daniel’s και σκεπάζουμε με μία φέτα τυρί cheddar.
  10. Στήνουμε την διπλή μπεργκεράρα μας: βάζοντας την καραμελωμένη φέτα κρεμμυδιού (αντί για ψωμάκι), το μπιφτέκι με το τυρί, την σάλτσα Dity Duck, προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για καπάκι άλλη μια φέτα κρεμμυδιού και απολαμβάνουμε!

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές