Ίσως η καλύτερη γαρνιτούρα για κρεατικά που μπορείς να δοκιμάσεις! Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, με απλά καθημερινά υλικά που θα απογειώσουν την επόμενη μπριζόλα ή το burger σου!

ΠηγήStef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”

Υλικά

  • 3 Κρεμμύδια (Κόκκινα)
  • 200ml Ξύδι (από Κόκκινο Κρασί)
  • 100g Σιρόπι Σφενδάμου ή Ζάχαρη Καστανή
  • 30g Θαλασσινό Αλάτι
  • 50g Μπαχαρικά Whisky in the Jar της Rock n’ Rubs®
  • Κανέλα (1 στικ)
  • Γαρύφαλλο αποξηραμένο ολόκληρο (5 τμχ)
  • Μπαχάρι αποξηραμένο, ολόκληρο (5 τμχ)
  • Αστεροειδή Γλυκάνισο, ολόκληρο (3 τμχ)

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Βράσιμο σε Χαμηλή ένταση

Οδηγίες

  1. Με ένα αιχμηρό μαχαίρια κόβουμε τα κρεμμύδια, σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ξύδι και το ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το σιρόπι σφενδάμου (ή την ζάχαρη) & το μίγμα Whisky in the Jar της Rock n’ Rubs® και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μια γρήγορη βράση.
  5. Γεμίζουμε το αποστειρωμένο βαζάκι με το κομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι και τον γλυκάνισο.
  6. Προσθέτουμε στο βάζο το μίγμα ζωμού πίκλας που φτιάξαμε στο κατσαρολάκι, κλείνουμε το καπάκι, προσέχοντας να αφαιρεθεί όλος ο αέρας και το αναποδογυρίζουμε. (Μπορούμε να «σφραγίσουμε» ακόμα πιο αποτελεσματικά το βάζο, τοποθετώντας πάνω πάνω μισό κρεμμύδι ή μήλο σαν πώμα πριν κλείσουμε το βάζο.) Αφήνουμε το βάζο ανάποδα για 1 – 2 ώρες.
  7. Γυρνάμε το βάζο σε ορθή θέση και το αφήνουμε για άλλη 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει τελείως.
  8. Φυλάσσουμε το βάζο εντός ψυγείου για τουλάχιστον 24 ώρες και καταναλώνουμε τις σπιτικές πίκλες κρεμμυδιού εντός 2 εβδομάδων. Συνοδεύουν τέλεια κρεατικά & μπέργκερ!

Στην κατηγορία: Λαχανικά Συνταγές