Φθινοπωρινή Πίκλα Κρεμμύδι, με Ουίσκι (Whiskey Seasoning)
Ίσως η καλύτερη γαρνιτούρα για κρεατικά που μπορείς να δοκιμάσεις! Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, με απλά καθημερινά υλικά που θα απογειώσουν την επόμενη μπριζόλα ή το burger σου!
Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece”
Υλικά
- 3 Κρεμμύδια (Κόκκινα)
- 200ml Ξύδι (από Κόκκινο Κρασί)
- 100g Σιρόπι Σφενδάμου ή Ζάχαρη Καστανή
- 30g Θαλασσινό Αλάτι
- 50g Μπαχαρικά Whisky in the Jar της Rock n’ Rubs®
- Κανέλα (1 στικ)
- Γαρύφαλλο αποξηραμένο ολόκληρο (5 τμχ)
- Μπαχάρι αποξηραμένο, ολόκληρο (5 τμχ)
- Αστεροειδή Γλυκάνισο, ολόκληρο (3 τμχ)
Απαραίτητα Εργαλεία
- Μαχαίρι του Σεφ
- Βάζο με Αεροστεγές Καπάκι
Μέθοδος ψησίματος
- Βράσιμο σε Χαμηλή ένταση
Οδηγίες
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρια κόβουμε τα κρεμμύδια, σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ξύδι και το ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το σιρόπι σφενδάμου (ή την ζάχαρη) & το μίγμα Whisky in the Jar της Rock n’ Rubs® και τα ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να πάρουν μια γρήγορη βράση.
- Γεμίζουμε το αποστειρωμένο βαζάκι με το κομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι και τον γλυκάνισο.
- Προσθέτουμε στο βάζο το μίγμα ζωμού πίκλας που φτιάξαμε στο κατσαρολάκι, κλείνουμε το καπάκι, προσέχοντας να αφαιρεθεί όλος ο αέρας και το αναποδογυρίζουμε. (Μπορούμε να «σφραγίσουμε» ακόμα πιο αποτελεσματικά το βάζο, τοποθετώντας πάνω πάνω μισό κρεμμύδι ή μήλο σαν πώμα πριν κλείσουμε το βάζο.) Αφήνουμε το βάζο ανάποδα για 1 – 2 ώρες.
- Γυρνάμε το βάζο σε ορθή θέση και το αφήνουμε για άλλη 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Φυλάσσουμε το βάζο εντός ψυγείου για τουλάχιστον 24 ώρες και καταναλώνουμε τις σπιτικές πίκλες κρεμμυδιού εντός 2 εβδομάδων. Συνοδεύουν τέλεια κρεατικά & μπέργκερ!