Λεπτοκομμένα μοσχαρίσια παϊδάκια ή αλλιώς Asado de Tira! Η λατρεμένη κοπή της Αργεντινής που ταιριάζει απόλυτα στα Ελληνικά γούστα! Δυνατή φωτιά, παϊδάκια, πολύ μεράκι και καλή παρέα! Ο χαρακτηριστικός συνδυασμός κάθε Ελληνικού Κυριακάτικου Μπάρμπεκιου! Αυτήν την φορά όμως δεν θα ψήσουμε προβατίνα αλλά μοσχαρίσια παϊδάκια! Εντυπωσίασε το παρεάκι, με αυτά τα premium παϊδάκια!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά σε ψησταριά αερίου ή κάρβουνου.

Οδηγίες

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη λεπτοκομμένα (flanked) μοσχαρίσια παϊδάκια με έντονο ενδομυϊκό λίπος, ώστε όταν ψηθούν να λιώνουν στο στόμα.
  2. Απλώνουμε τα παϊδάκια στον πάγκο κοπής το ένα δίπλα στο άλλο.
  3. Τα πασπαλίζουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές με το μίγμα μπαχαρικών. Ταμποναριστά πατάμε με το χέρι τα παϊδάκια, ώστε να κολλήσει το μίγμα μπαχαρικών καλά πάνω τους.
  4. Για γευστικότερο αποτέλεσμα, τοποθετούμε τα πασπαλισμένα παϊδάκια στο ψυγείο για 45’ (ώστε να μαριναριστούν και να δράση σαν ξηρή άλμη το αλάτι).
  5. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 220 – 250οC με κλειστό καπάκι.
  6. Ψήνουμε άμεσα πάνω από την δυνατή φωτιά για 30’’ από κάθε πλευρά.
  7. Ξεκουράζουμε το κρέας για 5 λεπτά και σερβίρουμε! Τρώγονται ζεστά σαν «ορεκτικό» στο τσίκνισμα ή σαν τον εκλεκτό μεζέ στην ποικιλία κρεατικών.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές