Asado de Tira: Μοσχαρίσια Παϊδάκια – Πως να τα ψήσετε σωστά
Λεπτοκομμένα μοσχαρίσια παϊδάκια ή αλλιώς Asado de Tira! Η λατρεμένη κοπή της Αργεντινής που ταιριάζει απόλυτα στα Ελληνικά γούστα! Δυνατή φωτιά, παϊδάκια, πολύ μεράκι και καλή παρέα! Ο χαρακτηριστικός συνδυασμός κάθε Ελληνικού Κυριακάτικου Μπάρμπεκιου! Αυτήν την φορά όμως δεν θα ψήσουμε προβατίνα αλλά μοσχαρίσια παϊδάκια! Εντυπωσίασε το παρεάκι, με αυτά τα premium παϊδάκια!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 2kg Λεπτοκομμένα Μοσχαρίσια Ribs
- Μπαχαρικά Traeger®️ Beef Rub
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά σε ψησταριά αερίου ή κάρβουνου.
Οδηγίες
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη λεπτοκομμένα (flanked) μοσχαρίσια παϊδάκια με έντονο ενδομυϊκό λίπος, ώστε όταν ψηθούν να λιώνουν στο στόμα.
- Απλώνουμε τα παϊδάκια στον πάγκο κοπής το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα πασπαλίζουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές με το μίγμα μπαχαρικών. Ταμποναριστά πατάμε με το χέρι τα παϊδάκια, ώστε να κολλήσει το μίγμα μπαχαρικών καλά πάνω τους.
- Για γευστικότερο αποτέλεσμα, τοποθετούμε τα πασπαλισμένα παϊδάκια στο ψυγείο για 45’ (ώστε να μαριναριστούν και να δράση σαν ξηρή άλμη το αλάτι).
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 220 – 250οC με κλειστό καπάκι.
- Ψήνουμε άμεσα πάνω από την δυνατή φωτιά για 30’’ από κάθε πλευρά.
- Ξεκουράζουμε το κρέας για 5 λεπτά και σερβίρουμε! Τρώγονται ζεστά σαν «ορεκτικό» στο τσίκνισμα ή σαν τον εκλεκτό μεζέ στην ποικιλία κρεατικών.