Το Rib-eye είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα που δεν έχει κόκκαλα και παίρνεται μεταξύ του 7ου – 13ου  σπονδύλου του μόσχου. Πρόκειται για την πιο γνωστή μοσχαρίσια κοπή ενώ αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά κομμάτια κρέατος, αφού διαθέτει έναν μεγάλο στρογγυλό μυ (μάτι μπριζόλας) με εξαιρετική κατανομή λίπους. Όπως κάθε κοπή έτσι και το Rib-eye […]

Διάβασε περισσότερα..

Η πικάνια (Picanha) αποτελεί μια από τις πιο διάσημες τεχνικές ψησίματος μοσχαρίσιου κρέατος. Πρόκειται για το καπάκι του κιλότου (sirloin cap), ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος, που εξωτερικά έχει μια στρώση λίπους η οποία χαράσσεται με ειδικό τρόπο και είναι υπεύθυνη για την νοστιμιά του. Στην αυθεντική βραζιλιάνικη συνταγή το καπάκι του κιλότου […]

Διάβασε περισσότερα..

Η τεχνική Αροζέ γίνεται στο τηγάνι και έχει πάρει την ονομασία της από το γαλλικό ρήμα arroser που σημαίνει αλείφω ρίχνω νερό. Στην τεχνική αυτή ρίχνουμε με ένα κουτάλι κάποια λιπαρή ύλη (συνήθως βούτυρο), πάνω από κρέας ή ψάρι. Στην συνταγή αυτή θα δούμε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάχνει πεντανόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες με την […]

Διάβασε περισσότερα..

Μην αφήσεις το όνομα αυτής της φανταστικής συνταγής να σε φρικάρει! Δεν πρόκειται για αυγά αρμαντίλλο αλλά για λαχταριστά πικάντικα ρολάκια μοσχαρίσιου κιμά γεμιστά με τυρί, που θα σε ξετρελάνουν! Πηγή:  Stefanos Koukas  Υλικά 500g Μοσχαρίσιο Κιμά (περασμένος δύο φορές) 5 Καυτερές πράσινες πιπεριές Jalapeño 250g Τυρί κρέμα Μίγμα Μπαχαρικών All Purpose BBQ Rub της […]

Διάβασε περισσότερα..

Ψήνεσαι για μπέρκερ με σάλτσα από ουίσκι Jack Daniel’s®; Σου έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσεις λαχταριστά Burger, στην ψησταριά σου και να τα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου! Υλικά (για 5 – 6 μπέργκερ) 1 kg Μοσχαρίσιο Κιμά 4 Αυγά 2 Ξερά Κρεμμύδια (κόκκινα) Ξερό Ψωμί ή Φρυγανιά Βούτυρο Μαρούλι […]

Διάβασε περισσότερα..

Μοσχαρίσιοι κεφτέδες γεμιστοί με τριπλό τυρί, νόστιμη σάλτσα ντομάτας και έντονες νότες καπνού, για σοβαρούς ψήστες! Η συνταγή του καλοκαιριού που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα στην ψησταριά σου. Πηγή:  Stefanos Koukas  Υλικά 1kg Μοσχαρίσιο Κιμά (από Λάπα) 9 Τυράκια Mini Babybel (Εναλλακτικά: 180g Τριμμένο Ένταμ) Μίγμα Μπαχαρικών Mediterranean της Not Just BBQ® 250 mL Σάλτσα […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα Short Ribs είναι το πιο κατάλληλο κομμάτι κρέατος για αργό – σιγανό (low n slow) ψήσιμο, πεντανόστιμο και γεμάτο αρώματα από μπαχαρικά και φυσικό ξύλο! Απαιτεί αρκετή υπομονή καθώς χρειάζεται πάνω από 12 ώρες για να ετοιμαστεί, όμως η γεύση του και τα «κομπλιμέντα στον ψήστη» θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω! Ας […]

Διάβασε περισσότερα..

Το Smash Burger μετά την εμφάνισή του στις αλυσίδες fast food της Αμερικής κάπου στο 2007 έχει γίνει ο νέος, γρήγορος και γευστικός τρόπος για να απολαύσει ο καθένας το γνωστό σε όλους Burger. Πάμε να δούμε τι θα βάλουμε ανάμεσα στα λαχταριστά brioche ψωμάκια μας για να απογειώσουμε το Burger στο σπίτι αλλά και […]

Διάβασε περισσότερα..

Το μοσχαράκι κοκκινιστό είναι η επιτομή του μαμαδίστικου φαγητού! Πειράξαμε λίγο την συνταγή, χρησιμοποιώντας μοσχαρίσια παϊδάκια και προσθέσαμε βαλσάμικο. Χρειαστήκαμε 20 λεπτά για την προετοιμασία των υλικών, περίπου 2 ώρες για το μαγείρεμα και μόλις 5 λεπτά για να το απολαύσουμε! Το κρέας γίνεται σούπερ μαλακό και τα κρεμμύδια καραμελώνουν τέλεια! Ό,τι πρέπει δηλαδή για […]

Διάβασε περισσότερα..

Η μοσχαρίσια μπριζόλα και το σκορδοβούτυρο, είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο νόστιμους και ταιριαστούς συνδυασμούς, που μπορείτε να δοκιμάσετε! Σε αυτή την συνταγή, θα απογειώσουμε την γεύση τους, ψήνοντας ζουμερές μπριζόλες με την «αχάστη» μέθοδο του Reverse Searing (αντίστροφο “θωράκισμα”) και εμπλουτίζοντας το Σκορδοβούτορο, με φρέσκα μυρωδικά και γνήσια, παλαιωμένη παρμεζάνα! Πηγή:  Stefanos Koukas  Υλικά […]

Διάβασε περισσότερα..