Στα γνωστά Αμερικάνικα “deviled eggs” αφαιρούμε τους κρόκους, τους αναμιγνύουμε με άλλα υλικά δημιουργώντας ένα νόστιμο dip, πλάθουμε μπαλάκια και τα ξανατοποθετούμε μέσα στο “σκαφάκι” του ασπραδιού. Εμείς όμως θα απογειώσουμε την γεύση τους κάνοντας την πιο μερακλίδικη, τυλίγοντάς τα αυγά σε μπέικον και ξαναψήνοντας τα, στην ψησταριά. Η συνταγή αυτή είναι η ιδανική λύση […]

Διάβασε περισσότερα..

Το κατεξοχήν εθνικό μας φαγητό, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το σουβλάκι / σάντουιτς με γύρο! Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε στην ψησταριά σας, νόστιμο και ζουμερό γύρο κοτόπουλου για να γεμίσετε τα σουβλάκια σας! Υλικά 6 μερίδες 12 Μπουτάκια Κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) 200g Γιαούρτι (Πλήρες ή 2%) Χυμός από 1 Λεμόνι 2 […]

Διάβασε περισσότερα..

Δύο ιδιαίτερες τεχνικές BBQ έρχονται σε αρμονία με νότες από τον Αμερικάνικο Νότο σε αυτή την συνταγή! Το κοτόπουλο κόβεται σε μορφή πεταλούδας (Spatchcock) και καλύπτεται αρχικά με μπέικον και στην συνέχεια με σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) το οποίο με την γλύκα του θα συμπληρώσει την οξύτητα και την αψάδα της χειροποίητης σάλτσας Alabama White […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα ζεστά μπαχαρικά, το πικάντικο μέλι και οι ξηροί καρποί μας ανοίγουν τον δρόμο και την όρεξη για τον χειμώνα! Όλα αυτά μαζί θα σμίξουν στο παχύρρευστο γλάσο που θα καλύψει τα  μπουτάκια γαλοπούλας, ενώ αυτά θα καπνίζονται με φυσικό ξύλο. Πηγή:  Stefanos Koukas   Υλικά (3 μερίδες) 3 Μπούτια Γαλοπούλας (περίπου 0.5kg το καθένα) 1 […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 10 φιλετάκια Μπούτι Κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) 1 κ.σ. Ελαιόλαδο 1 κ.γ. Αλάτι 1/4 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Μεταλλικά Σουβλάκια Υλικά για την Σάλτσα 1 Κύβο Ζωμό Κοτόπουλου 3 κ.σ. Σάλτσας Σόγιας (Soy Sauce) 3 κ.σ. Κρασί Ρυζιού Mirin 2 κ.σ. Φρέσκο Χυμό Λεμόνι 1 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι Οδηγίες Τοποθετήστε μέσα σε […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2.25 Kg ολόκληρο κοτόπουλο Chicken Rub της Traeger®️ 1 κουτάκι μπύρα Οδηγίες 1. Τραβήξτε τις άκρες από τις φτερούγες του κοτόπουλου προς τα πίσω και δέστε τα πόδια του κοτόπουλου μαζί. Καρυκεύστε το κοτόπουλο γενναιόδωρα, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής κοιλότητάς του, με το μείγμα μπαχαρικών Traeger® Chicken Rub. 2. Ανοίξτε το κουτάκι της μπύρας και […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1.5 – 2 Kg) Σάλτσα Original, της Mississippi Barbeque Sauce® 950ml νερό καρύδας 1 κρεμμύδι 2 φλιτζάνια αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο πιπεριές χαλεπένιο Οδηγίες 1. Προετοιμάζετε το κοτόπουλο χωρίζοντάς το σε 10 κομμάτια (κόψτε κάθε στήθος στο μισό). Συνολικά, θα πρέπει να έχετε […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 10 Φτερούγες κοτόπουλου Αλάτι 50 mL Λάδι Εξοπλισμός Διάφανο δοχείο για Sous Vide Σακούλες κενού αέρος Συσκευή σφραγίσματος τροφίμων Μαντεμένιο Τηγάνι  ή Φλόγιστρο για Searing  Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το νερό στο υδατόλουτρο, στους 75°C. 2. Κόψτε κάθε φτερούγα σε τρία τμήματα, κόβοντας στις αρθρώσεις. Απορρίψτε τις άκρες, με το κόκαλο και στη συνέχεια αλατίστε, τα […]

Διάβασε περισσότερα..

ΥΛΙΚΑ 450g Κοτόπουλο (Στήθος – κομμένο σε κύβους) 65gr μείγμα μπαχαρικών Sweet ‘N Sticky Chicken της Not Just BBQ® 3 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών Smoky BBQ Braai της Not Just BBQ® 2 κ.σ. Ελαιόλαδο 1 μεγάλο Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 2 μεγάλες Πιπεριές (ψιλοκομμένες) 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 120mL κρέμα γάλακτος 280g ντομάτες κονκασέ 250g Ζυμαρικά Πέννες Παρμεζάνα (προαιρετικά) […]

Διάβασε περισσότερα..

ΥΛΙΚΑ 900 g φτερούγες κοτόπουλου 2 κ.σ. Μπαχαρικά Chicken Rub, της Jack Daniel’s®️ ¼ φλιτζανιού σάλτσα Σάλτσα Original, της Mississippi Barbeque Sauce® 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο ΟΔΗΓΙΕΣ 1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου και προσθέστε τα Μπαχαρικά Chicken Rub, της Jack Daniel’s®️. Ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως. 2. Ψήστε τις φτερούγες […]

Διάβασε περισσότερα..