Υλικά

  • 16 Μπουτάκια Κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. Μέλι
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 ώριμο ανανά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 μεγάλο τσίλι
  • Αλάτι
  • Χοντρό Μαύρο πιπέρι
  • Νιφάδες από τσίλι
  • Σάλτσα Smoky BBQ Sauce της Dirty Duck®

Οδηγίες

1. Πλύνετε και καθαρίστε το κοτόπουλο.

2. Φτιάξτε μια μαρινάδα, ανακατεύοντας το μέλι, το αλάτι, το χοντρό πιπέρι, το τσίλι και το ελαιόλαδο και τρίψτε με αυτή, τα μπουτάκια κοτόπουλου, έντονα.

3. Αρχικά ρυθμίστε την θερμοκρασία της ψησταριά σας για άμεσο ψήσιμο και “θωρακίστε” τα μπουτάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Συνεχίστε με άμεσο ψήσιμο και κλειστό καπάκι για μισή ώρα έως ότου το κρέας να αποκολλάτε εύκολα από το κόκαλο. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορείτε με ένα πινέλο να αλείφετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα.

4. Ξεφλουδίστε τον ανανά και κόψτε τον σε παχιές φέτες. Αλατίστε και ψήστε κάθε πλευρά του ανανά για ένα λεπτό σε θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ωραίο σχέδιο από τη σχάρα.

5. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο τσίλι. Με το μείγμα αυτό μαρινάρετε τις ψημένες φέτες ανανά.

6. Τέλος απογειώστε το πιάτο σας προσθέτοντας την Σάλτσα Memphis Sweet & Smokey BBQ Sauce, της Grate Goods® και δώστε γλυκιά, καπνιστή και πικάντικη γεύση στα ψητά σας.

 

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές