Υλικά

  • 700g στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 κόκκινες πιπεριές ψημένες, χωρίς σπόρους
  • 450g πατάτες, βρασμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές

Για τη μαρινάδα

  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι, κύμινο (σκόνη)
  • ½ κουταλάκι της σούπας, πάπρικα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Για το dressing

  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές της σούπας ​​χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας, πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα πιπεριού
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες
1. Συνδυάστε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο και χωρίστε αυτό το μείγμα σε δύο δοχεία. Στο πρώτο δοχείο, προσθέστε το κοτόπουλο και στο άλλο, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια. Μαρινάρετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή μια νύχτα στη ψύξη στο ψυγείο.
2. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη σχάρα, μειώνοντας τη θερμοκρασία στη μεσαία σκάλα και ψήστε κάθε πλευρά για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ψήστε επίσης τα μαριναρισμένα λαχανικά, μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
3. Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ψητά λαχανικά, τις ψημένες πιπεριές και τις πατάτες.
4. Για το dressing, συνδυάστε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την καυτερή σάλτσα πιπεριού, την πάπρικα, το κύμινο και τον κόλιανδρο.
5. Τέλος στο μπολ με το κοτόπουλο και τα λαχανικά, προσθέστε το dressing και γαρνίρετε με τα ντοματίνια και τις μαύρες ελιές.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές