ΥΛΙΚΑ

  • 450g Κοτόπουλο (Στήθος – κομμένο σε κύβους)
  • 65gr μείγμα μπαχαρικών Sweet ‘N Sticky Chicken της Not Just BBQ®
  • 3 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών Smoky BBQ Braai της Not Just BBQ®
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 μεγάλες Πιπεριές (ψιλοκομμένες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 120mL κρέμα γάλακτος
  • 280g ντομάτες κονκασέ
  • 250g Ζυμαρικά Πέννες
  • Παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Φρέσκο Πιπέρι (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα, προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών Sweet ‘N Sticky Chicken της Not Just BBQ και 1 κουταλιά από το μείγμα μπαχαρικών Smoky BBQ Braai της Not Just BBQ και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλύψετε όλο το κοτόπουλο. Τοποθετήστε τη σακούλα στο ψυγείο, και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί, για 2 – 5 ώρες.
2. Βράστε τις πέννες (1 λεπτό λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο, στην συσκευασία).
3. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και ψήστε το καλά, μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
4. Ζεστάνετε ακόμη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο ίδιο τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών Smoky BBQ Braai της Not Just BBQ. Σοτάρετε ανακατεύοντας, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, έως ότου να μαυρίσουν ελαφρώς και προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και το σκόρδο.
5. Αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 2 λεπτά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
6. Όταν δέσει η σάλτσα, προσθέτετε τις πέννες και το κοτόπουλο και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
7. Σερβίρετε τα μακαρόνια όσο είναι ζεστά. Προαιρετικά, προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές