Αυγά (Sous Vide), με φρυγανισμένο ψωμί και καψαλισμένο αβοκάντο
Υλικά
- 4 αυγά
- 4 φέτες ψωμιού με προζύμι
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
- ½ κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
- 100 γρ λουκάνικο, κομμένο σε κύβους ή φέτες
- 20 γρ βουτύρου
- 1 επίπεδο μανιτάρι λεπτοκομμένο σε φέτες
- φρέσκο κόλιανδρο
Εξοπλισμός
- Φλόγιστρο για searing
- Συσκευή μαγειρέματος Sous Vide
- Σακούλες κενού αέρος
- Συσκευή σφραγίσματος τροφίμων σε κενό αέρος
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το υδατόλουτρο στους 63°C.
- Τοποθετήστε τα αυγά σας, μέσα στη σακούλα κενού αέρος και αφού τις σφραγίσετε, τοποθετήστε τα μέσα στο υδατόλουτρο. Μαγειρέψτε για 1 ½ ώρα.
- Σε ένα ζεστό μαντεμένιο τηγάνι, ψήστε το λουκάνικο και προσθέστε τα μανιτάρια, το βούτυρο και το κόκκινο τσίλι.
- Με το φλόγιστρο για searing, φρυγανίστε το ψωμί και καψαλίστε το αβοκάντο.
- Βάλτε το αβοκάντο, το τσίλι, το λουκάνικο και το μανιτάρι πάνω στο ψωμί.
- Αφαιρέστε τα αυγά από το λουτρό και σπάστε τα από πάνω.
- Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.