Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1.5 – 2 Kg)
  • 1 φιάλη σάλτσα Stubb’s®  Bar-B-Q
  • 950ml νερό καρύδας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
  • πιπεριές χαλεπένιο

Οδηγίες

1. Προετοιμάζετε το κοτόπουλο χωρίζοντάς το σε 10 κομμάτια (κόψτε κάθε στήθος στο μισό). Συνολικά, θα πρέπει να έχετε 4 κομμάτια κρέατος στήθους, 2 φτερά, 2 μηρούς και 2 πόδια. Στη συνέχεια μαρινάρετε το κοτόπουλο στη σάλτσα Stubb’s Bar-B-Q για 45-60 λεπτά.

2. Σε ένα ταψί, συνδυάστε το αλεύρι και το αλάτι.

3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε το κομμένο κρεμμύδι και βράζετε το νερό καρύδας. Μόλις το κοτόπουλο μαριναριστεί, βάλτε τα κομμάτια απευθείας στο βραστό νερό καρύδας. Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσει και αφήνετε το κοτόπουλο να ψηθεί για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μόλις το κοτόπουλο μαγειρευτεί για 30 λεπτά, πάρτε το από το βραστό νερό και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, συνδυάστε το κοτόπουλο με το αλεύρι και το αλάτι. Φροντίστε να επικαλύψετε κάθε κομμάτι.

4. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά σε ένα μεσαίο τηγάνι. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι και αφήστε τα να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά σε όλες τις πλευρές. Μόλις όλα τα κομμάτια γίνουν καφέ και τραγανά, βγάλτε τα από το ταψί και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε το κοτόπουλο με πιπεριές χαλαπένιο για ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές