Ψήσιμο
Ανέβασε τα σουβλιστά σου σε άλλο επίπεδο! Το ιδανικό πιάτο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε κάθε ψηστική περίσταση! Είτε κάνεις Πάρτι είτε είναι Τσικνοπέμπτη / Πάσχα, το Κοντοσούβλι είναι ιδανικό γεύμα! Για αυτό σου έχουμε συνταγάρα για πεντανόστιμο, ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι από πανσέτα και μπριζόλα λαιμού, μαζί με μια σάλτσα κρασιού, ψημένο στην […]
Επιστροφή στην φύση με μια Caveman Style Μπριζολάρα Porterhouse (μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα με φιλέτο)! Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ψήσιμο απευθείας πάνω στα κάρβουνα αλλά πρέπει… Με το νέο θερμόμετρο Meater 2+ μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος με ακρίβεια στο ψήσιμο χωρίς να «κάψεις» ούτε το θερμόμετρο, ούτε το κρέας! Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues” […]
Τι πιο χριστουγεννιάτικο από τα μπισκότα τζίντερ; Φτιάξε πανεύκολα τα διάσημα Gingerbread Cookies στην ψησταριά σου (Ναι! Καλά διάβασες! Ψήνει και γλυκά η ψησταριά σου) φέρνοντας το άρωμα των Χριστουγέννων και στο δικό σου σπιτικό! Για extra χαρά και δημιουργία, ζήτα βοήθεια για την διακόσμηση των μπισκότων από κάποιον “μικρό” σου φίλο (παιδί, ανηψάκι, βαφτήστήρι). […]
Ψάχνεις τι θα ψήσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Σου έχω την λύση αργοψημένο Pulled Pork (ξεψαχνισμένο χοιρινό) που λιώνει στο στόμα, με χειμωνιάτικα μπαχαρικά, σιρόπι σφενδάμου και καφέ! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά 2kg Χοιρινός Λαιμός ή Σπάλα 3 κ.σ. Ginger Τριμμένο 2 κ.σ. Κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. Κάρδαμο σε […]
Θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με την πιο θεαματική συνταγή για BBQ? Είσαι στο σωστό μέρος! ‘Ώρα να καπνίσεις ένα ολόκληρο μοσχαρίσιο κότσι (Osso Buco / Οσομπούκο) το σχήμα του οποίου θυμίζει το σφυρί του υπερήρωα της Marvel, Thor. Θα χρειαστείς αρκετή υπομονή αλλά θα στο ανταποδώσει με μοναδική γεύση και απίστευτα μαλακή υφή! […]
Γλυκά, πικάντικα και κολλώδη χοιρινά παϊδάκια ψημένα πανεύκολα στην ηλεκτρική σούβλα του μπάρμπεκιου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαρινάρετε σωστά το κρέας, να το ψήσετε αργά και στο τελείωμα να το πασαλείψετε με την ασιάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου για να αποκτήσει καραμελένιο γλασάρισμα. Μια γρήγορη συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε και […]
Μπριζόλα Τόμαχοκ (Tomahawk)
11/10/2023Σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να ψήνεις πάντα τέλεια την μπριζόλα Τόμαχοκ στην ψησταριά σου. Η Τόμαχοκ είναι κατά πολλούς η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή μοσχαρίσια κοπή μοσχαρίσιας γιατί έχει λαχταριστή, ζουμερή γεύση και ένα μακρύ κόκκαλο που θυμίζει τσεκούρι Tomahawk. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κλασσική μπριζόλα Rib–eye με μεγάλο κόκκαλο, τρυφερό κρέας […]
Κανένα πότο δεν ταιριάζει καλύτερα με το ψηστήρι όπως αυτό που βγαίνει από το BBQ! Η Bloody Bonnie είναι η ξαδέρφη της Bloody Mary από την Σκωτία, με ουίσκι αντί για βότκα και σπιτικό μιξ τοματοχυμού καπνισμένο με φυσικό ξύλο αγριοκαρυδιάς. Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite BBQ Buddy from Greece” Υλικά (για 10 ποτά) 400ml Scotch […]
Ψητή Κολοκυθόσουπα
13/09/2023Σούπα στο μπάρμπεκιου; Γιατί όχι; Αν χρησιμοποιείς την ψησταριά μόνο για να ψήνεις τα φαγητά πάνω στην σχάρα, δεν ξέρεις τι χάνεις! Με αυτή την συνταγή, θα φτιάξεις μια πεντανόστιμη, γλυκιά, κρεμώδης και πολύ θρεπτική κολοκυθόσουπα, ιδανικό γεύμα για όλα τα φθινοπωρινά κυριακάτικα τραπέζια! Υλικά 1 Ολόκληρη Κίτρινη Κολοκύθα (4 – 5 kg) 1 Κρεμμύδι […]
Πώς θα ψήσετε το τέλειο Rib-eye;
23/08/2023Το Rib-eye είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα που δεν έχει κόκκαλα και παίρνεται μεταξύ του 7ου – 13ου σπονδύλου του μόσχου. Πρόκειται για την πιο γνωστή μοσχαρίσια κοπή ενώ αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά κομμάτια κρέατος, αφού διαθέτει έναν μεγάλο στρογγυλό μυ (μάτι μπριζόλας) με εξαιρετική κατανομή λίπους. Όπως κάθε κοπή έτσι και το Rib-eye […]