Φτιάξτε και ψήστε στην ψησταριά ή τον φούρνο σας, παραδοσιακό ψωμί με προζύμι! Η διαδικασία απαιτεί υπομονή γιατί διαρκεί σχεδόν 2 ημέρες, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Τραγανή κόρα, τρυφερή ψίχα και ασυναγώνιστη μυρωδιά, που θα σας ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις από το χωριό! Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή ζύμης […]

Διάβασε περισσότερα..

Πως να φτιάξεις ζουμερό, λαχταριστό και πάντοτε επιτυχημένο Pulled Pork στην ψησταριά σου! Το Pulled Pork ή στα ελληνικά«Μαδημένο Χοιρινό», είναι χοιρινό κρέας που λιώνει πριν καν μπει στο στόμα και πρόκειται να γίνει ημεγαλύτερη ευχαρίστηση για κάθε ψήστη, ανεξάρτητα πόσο έμπειρος είναι. Η διαδικασία είναι εξίσου απολαυστική, καθώς βλέπεις το κρέας να καπνίζεται, μετά […]

Διάβασε περισσότερα..

Το ψήσιμο στη σχάρα μιας ψησταριάς, είναι ένας δημοφιλής και νόστιμος τρόπος μαγειρέματος! Είτε ψήνετε κρεατικά, ψάρια, λαχανικά, πίτσα είτε μαγειρεύετε σε γάστρα μπορείτε να απογειώσετε την γεύση του φαγητού σας, προσθέτοντας την αξεπέραστη γεύση ξύλου. Η μοναδική γεύση καπνιστού που προσφέρουν τα low n slow ψησίματα είναι και ο λόγος που το κάπνισμα, έχει […]

Διάβασε περισσότερα..

  Μετά από όλα όσα λέγονται και παρατηρούνται σχετικά με το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου, είναι προφανές ότι η θερμοκρασία αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία για ένα σωστό ψήσιμο. Κάθε κρέας, λόγω της διαφορετικής του σύστασης απαιτεί το δικό του χρόνο ψησίματος, ώστε να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία, σύμφωνα με τα γούστα σας. Για αυτόν […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα ψητά ψάρια είναι ένα από τα πιο υγιεινά και νόστιμα τρόφιμα που μπορείτε να ετοιμάσετε, για εσάς και την παρέα σας! Ωστόσο πολλοί θεωρούν το ψήσιμό τους, εξαιρετικά δύσκολο. Παρακάτω θα αναλύσουμε όλες τις πιθανές εκδοχές ψησίματος ψαριών, ώστε το ψήσιμο τους, να σας φανεί παιχνιδάκι. ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ – […]

Διάβασε περισσότερα..

Το ιδανικό ψήσιμο της τέλειας μπριζόλας είναι αυτό που στηρίζετε στην ισορροπία μιας γευστικής ξεροψημένης κρούστας και ενός ζουμερού μέτρια ψημένου εσωτερικού. Ωστόσο δεν είναι  λίγες οι φορές, που ενώ το θερμόμετρό σας λέει ότι το εσωτερικό της μπριζόλας σας πλησιάζει το medium rare ψήσιμο, το εξωτερικό της, δεν έχει ψηθεί αρκετά. Σε αυτή την […]

Διάβασε περισσότερα..

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να επαναφέρετε το παλιό σας μαντεμένιο τηγάνι στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστείτε μόνο μερικά εργαλεία και φυσικά ένα φλόγιστρο για Searing. Οδηγίες 1. Χρησιμοποιήστε μια συρματόβουρτσα ή ένα τροχό για να αφαιρέσετε το στρώμα σκουριάς που έχει δημιουργηθεί στο τηγάνι. Αμέσως μετά ξεπλύνετε το τηγάνι με ήπια καθαριστικά και […]

Διάβασε περισσότερα..

Από το σιγανό μαγείρεμα, μέχρι το έντονο δυνατό ψήσιμο – η θερμοκρασία είναι το κλειδί για τέλεια αποτελέσματα! Δείτε εδώ αναλυτικά, τις ζώνες θερμότητας, ανάλογα με τη θερμοκρασία ψησίματος και το τι επιθυμείτε να ψήσετε. ♨️ ΖΩΝΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ / 90 – 160°CΗ πιο υποτιμημένη ζώνη θερμότητας σε ένα μπάρμπεκιου. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν […]

Διάβασε περισσότερα..

Το κλειδί για να κάνετε το κρέας σας τρυφερό και ζουμερό, είναι το ψήσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα, με το καπάκι κλειστό.Οι φίλοι και οι συγγενείς θα ετοιμάσουν τις σαλάτες και θα βάλουν τα ποτά. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε ένα ζουμερό, γεμάτο γεύσεις κυρίως πιάτο. Ακούγεται δύσκολο, αλλά […]

Διάβασε περισσότερα..

Δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για να κρατήσετε τα μαντεμένια σκεύη σας, σαν καινούρια! Συμβουλές Χρήσης Το μαντέμι της Lodge έχει υποστεί seasoning και είναι έτοιμο για χρήση! Πριν την πρώτη χρήση, απλά ξεβγάλτε το με λίγο νερό και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας και είστε έτοιμοι να αρχίσετε το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε εργαλεία θέλετε, ακόμα […]

Διάβασε περισσότερα..