Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να επαναφέρετε το παλιό σας μαντεμένιο τηγάνι στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστείτε μόνο μερικά εργαλεία και φυσικά ένα φλόγιστρο για Searing.

Οδηγίες
1. Χρησιμοποιήστε μια συρματόβουρτσα ή ένα τροχό για να αφαιρέσετε το στρώμα σκουριάς που έχει δημιουργηθεί στο τηγάνι. Αμέσως μετά ξεπλύνετε το τηγάνι με ήπια καθαριστικά και νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
2. Στη συνέχεια θερμαίνετε το τηγάνι, είτε σε μια επιτραπέζια εστία υγραερίου είτε μέσα στο φούρνο / bbq σας, έως ότου να εξατμιστεί όλο το νερό από το τηγάνι.
3. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή χαρτί κουζίνας για να αλείψετε ολόκληρο το τηγάνι (και τη λαβή του) με ελαιόλαδο ή κραμβέλαιο.
4. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα φλόγιστρο για Searing για να κάψετε το τηγάνι. Κάψτε όλο το τηγάνι.
5. Σκουπίστε και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το τηγάνι σας, να αποκτήσει ωραίο φινίρισμα χωρίς να κολλάει. Για καλύτερα αποτελέσματα μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία λαδώματος του τηγανιού μετά από κάθε χρήση.

Βρείτε την επόμενη συνταγή και απολαύστε το σχεδόν “καινούργιο” σας τηγάνι.

Στην κατηγορία: TIPS